τι; : συγκέντρωση θεματική : αλληλεγγύη από :

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 11.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

(αναβάλλεται) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους Δ.Σ. και Ρ.Ζ.

Αλληλεγγύη στους Δ.Σ. και Ρ.Ζ. [Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης]

KΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Δ.Σ. ΚΑΙ Ρ.Ζ.

Εγκληματική οργάνωση είναι η ΕΛ.ΑΣ, το κράτος και τα αφεντικά.

Στις 27 Μαΐου 2020 τα ξημερώματα, ο σύντροφος Δ.Σ. καταδιώκεται και συλλαμβάνεται από μπάτσους της κρατικής ασφάλειας και της ΟΠΚΕ ενώ βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς. Ο σύντροφος ξυλοκοπείται ενώ βρίσκεται στο οδόστρωμα δεμένος πισθάγκωνα και λίγη ώρα αργότερα μεταφέρεται στην ΓΑΔΘ. Εκεί ο σύντροφος μας γίνεται κοινωνός του "πρωτοκόλλου" ανάκρισης των ένστολων καθαρμάτων, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εκμαιεύσουν πληροφορίες για την ζωή του και τη δράση του ενώ παράλληλα πραγματοποιείται κατ' οίκον έρευνα σε μια κοινότητα καταλήψεων σε σπίτια όπου, σύμφωνα με τον φάκελο της Ασφάλειας, διέμενε για αρκετό καιρό. Το επόμενο πρωί, ακολουθεί και η σύλληψη του δεύτερου συντρόφου, Ρ.Ζ, κάτω από το σπίτι του. Ο σύντροφος μεταφέρεται στη ΓΑΔΘ, ενώ μετά από λίγη ώρα επιστρέφουν σπίτι του για κατ' οίκον έρευνα, παρουσία εισαγγελέα. Κατάσχουν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις. Έπειτα μεταφέρεται και πάλι στη ΓΑΔΘ όπου ακολουθείται και σε αυτόν το ίδιο "πρωτόκολλο" ανάκρισης. Παράλληλα με την σύλληψη του δεύτερου συντρόφου πραγματοποιείται εισβολή στην κοινότητα καταλήψεων των Καστρόπληκτων στην Άνω Πόλη. Τα συντρόφια της κοινότητας επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αλληλέγγυα, ενώ οι μπάτσοι διέλυσαν κυριολεκτικά τα σπίτια τους και προχώρησαν στην κατάσχεση όλων των ηλεκτρονικών τους συσκευών καθώς και στην προσαγωγή 10 συντρόφων/ισσων.

Οι δύο σύντροφοι, βρίσκονται τελικά κατηγορούμενοι για απόπειρα έκρηξης στο σπίτι του πρώην υπουργού της ΝΔ, Δ. Σταμάτη στο πλαίσιο συμμορίας (Π.Κ. 187), κατοχή εκρηκτικών υλών, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και οπλοκατοχή κατά περίπτωση. Το έωλο κατηγορητήριο και οι αμφιβολίες εισαγγελέα & ανακριτή έχουν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωσή τους με σκληρούς παρόλα αυτά περιοριστικούς όρους: τρία παρόν το μήνα, απαγόρευση εξόδου απ' τη χώρα και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ. Ωστόσο, η στοχοποίηση των συντρόφων από την αστυνομία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με δολιοφθορές στα οχήματά τους, κάμερα έξω απ' το σπίτι του ενός, διαρκείς φυσικές παρακολουθήσεις, ενώ παράλληλα διασύρονται από καθεστωτικά ΜΜΕ.

Στις 24/4/2024 ξεκινάει η δική των 2 συντρόφων που από την πρώτη στιγμή αρνούνται δημόσια τις κατηγορίες και δηλώνουν ξεκάθαρα την αναρχική τους ταυτότητα ως μοναδική αιτία της δίωξής τους. Όταν μιλάμε για αναρχική ταυτότητα και στοχοποίηση του κράτους στα υποκείμενα που τη φέρουν, δεν εννοούμε απλώς και μόνο ένα αφηρημένο σύστημα ιδεών και αξιών που μοιράζονται τα άτομα του ευρύτερου α/α-χώρου. Πρόκειται για συντρόφους και συντρόφισσες που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να συγκροτήσουν συλλογικά αναχώματα στην σύγχρονη δυστοπία που κράτος και κεφαλαίο επιβάλλουν, που μιλάνε, γράφουν και δρουν ενάντια στο κρατικό μονοπώλιο της βίας προσπαθώντας να δημιουργήσουν ρωγμές σε ένα σύστημα αξιών που βασίζεται στους αποκλεισμούς, την πειθάρχηση και την επιβολή της εξουσίας.

Σε μια περίοδο που η δικαιοσύνη αγνοείται και χάνεται κάπου μεταξύ των θυμάτων των Τεμπών και εισαγγελικών προτάσεων για αθώωση παιδοβιαστών, σε μια εποχή που οι μπάτσοι επιτίθενται και στήνουν κατηγορητήρια για αγωνιστές, ενώ κάνουν τα στραβά μάτια σε βιαστές και ναρκομαφιόζους, σε μια συγκυρία που το κράτος στοχοποιεί τους πολιτικούς του αντιπάλους και «εξοπλίζεται» με νέους ποινικούς και σωφρονιστικούς κώδικες τους οποίους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, η απάντησή μας οφείλει να είναι ξεκάθαρη και η στήριξή μας αδιαπραγμάτευτη.

Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί μέσα από τον νέο Ποινικό Κώδικα και τις αλλαγές στον κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ακόμη και πριν καν αυτός εφαρμοστεί, στέλνει ένα μήνυμα που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.Η ποινικοποίηση των πολιτικών και συντροφικών μας σχέσεων, μπορεί μόνο να τις ισχυροποιήσει. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους συντρόφους/ισσες μας, αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στην ποινικοποίηση των ζωών μας.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/04 11:00 π.μ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93990/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους συντρόφους Δ.Σ. και Ρ.Ζ.

Τα ξημερώματα της 27/05/20, στην περιοχή της Καλαμαριάς δυνάμεις της κρατικής ασφάλειας και ΟΠΚΕ καταδιώκουν, ξυλοκοπούν και συλλαμβάνουν τον σύντροφο Δ.Σ. Στη συνέχεια τον μεταφέρουν στη ΓΑΔΘ όπου ανακρίνεται, δεχόμενος ερωτήσεις για την προσωπική του ζωή και την κινηματική του δραστηριότητα. Τελικά θα του αρνηθούν την επαφή με δικηγόρο για 12ώρες. Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του Δ.Σ. ο σύντροφος Ρ.Ζ. συλλαμβάνεται κάτω από το σπίτι του, μεταφέρεται στη ΓΑΔΘ για να μεταφερθεί λίγο αργότερα εκ νέου στο σπίτι του όπου πραγματοποιείται έλεγχος. Κατάσχονται όλες οι ηλεκτρονικές του συσκευές και οι χειρόγραφες σημειώσεις. Το ίδιο πρωί πολυάριθμες δυνάμεις κρατικής ασφάλειας και ΟΠΚΕ εισβάλλουν στην κοινότητα καταλήψεων των Καστρόπληκτων της άνω πόλης. Πραγματοποιείται έλεγχος εντός των σπιτιών της κοινότητας κατάσχονται προσωπικά αντικείμενα ενώ προσάγονται 10 σύντροφοι/ισσες. Παράλληλα πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα καστρόπληκτα.

Το αποτέλεσμα όλου αυτού του σόου καταστολής είναι να βρεθούν οι δύο σύντροφοι κατηγορούμενοι για απόπειρα έκρηξης στο σπίτι του πρώην υπουργού της ΝΔ, Δ. Σταμάτη στο πλαίσιο συμμορίας (Π.Κ. 187), κατοχή εκρηκτικών υλών, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και οπλοκατοχή κατά περίπτωση. Στην αρχή μάλιστα προσπάθησαν να συνδέσουν τους δύο συντρόφους με την οργάνωση Αναρχική Δράση χωρίς την ύπαρξη του παραμικρού ενοχοποιητικού στοιχείου. Ο τρόπος που οι μπάτσοι παρουσιάζουν την υπόθεση δημιουργούν αμφιβολίες ως προς τη βασιμότητα των κατηγοριών και οι δύο σύντροφοι αφήνονται ελεύθεροι μεν με πολύ σκληρούς περιοριστικούς όρους δε. Τρία παρόν το μήνα, απαγόρευση εξόδου απ' τη χώρα και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ που καλούνται να καταβάλλουν οι σύντροφοι εντός μικρού χρονικού διαστήματος. Η συνεπής και για χρόνια παρουσία των συντρόφων στο κίνημα της Θεσσαλονίκης του έβαλε στο στόχαστρο αστυνομικών και δικαστικών αρχών. Όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις η αστυνομία φροντίζει να στήσει ολόκληρες υποθέσεις ώστε να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά κινήματα θέλοντας να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου με απώτερο σκοπό οι πολιτικές του κεφαλαίου να εφαρμόζονται χωρίς σοβαρή αντίσταση. Πέρα από την επιδιωκόμενη φυλάκιση των δύο η επιχείρηση της αστυνομίας είχε στόχο την τρομοκράτηση όλου του κινήματος πράγμα που δεν πέτυχε καθώς πλήθος συντρόφων/ισσων στήριξαν τους διωκόμενους από την πρώτη στιγμή παρά την πίεση των μπάτσων όλες εκείνες τις μέρες.

Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια το κράτος και κεφάλαιο εντείνουν τον ταξικό και κοινωνικό πόλεμο απέναντι στους/ις καταπιεσμένους/ες στοχεύοντας ιδιαίτερα αυτούς που αντιστέκονται. Έπειτα από δυο χρόνια καραντίνας και αλλεπάλληλων νομοσχεδίων, βλέπουμε μια κοινωνία που βράζει αλλά που δεν μπορεί να εκτονωθεί , μια κοινωνική βάση που έχει χάσει πολλά από τα κεκτημένα της δικαιώματα , μια κοινωνία που ζει στην μέσα στην ανασφάλεια της ακρίβειας και δεν ξέρει τι μπορεί να φέρει η επόμενη μέρα.

Χαρακτηριστικές της κρατικής θανατοπολιτικής είναι οι στιγμές της μαζικής δολοφονίας στα Τέμπη, της ατιμωρησίας των μπάτσων που δολοφονούν επανειλημμένα Ρομά και μετανάστες/στριες, της λεηλασίας της φύσης και των καμένων δασών στο βωμό του κέρδους. Η καπιταλιστική νόρμα ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι επιβεβαιώνεται.

Τελικά, τέσσερα χρόνια μετά, η προσπάθεια κράτους και κεφαλαίου να καταστείλουν τα κινήματα πέρα από τον υπερεξοπλισμό και τη μόνιμη ασυλία της ΕΛ.ΑΣ και τον βομβαρδισμό προπαγάνδας των ΜΜΕ εγκαινιάζει τον νέο ποινικό κώδικα υποσχόμενοι χρόνια φυλακής σε όποιον/α επιχειρεί να αντισταθεί.

Πέρα από πιο αναβαθμισμένες μορφές αντίστασης που ήδη τιμωρούνταν με πολυετείς ποινές κάθειρξης από προηγούμενες τροποποιήσεις (πχ187Α) ο νέος ποινικός κώδικας δίνει το ελεύθερο ώστε όλες οι παραδοσιακές μορφές διαμαρτυρίας και αντίστασης να μπορούν να τιμωρηθούν με άμεση φυλάκιση. Έτσι στοχεύονται και ποινικοποιούνται πλέον πέρα από τον επαναστατικό χώρο και όλα τα κοινωνικά κινήματα. Μια απεργία, μια διαμαρτυρία έξω από ένα νοσοκομείο, η μη πειθάρχηση σε αστυνομικές εντολές, μια μη αδειοδοτημένη διαδήλωση μπορεί να επιφέρει υπέρογκα χρηματικά πρόστιμα και φυλάκιση ενώ οι όροι και οι προϋποθέσεις της αποφυλάκισης αυστηροποιούνται.

Η ποινικοποίηση και η αναβάθμιση της καταστολής των κοινωνικών κινημάτων θα μας βρει απέναντί της. Στην υπόθεση των Δ.Σ. και Ρ.Ζ. οι προσπάθειες ποινικοποίησης των συντροφικών σχέσεων και οι προσπάθειες τρομοκράτησης του κοινωνικού τους περίγυρου έχει ήδη πέσει στο κενό.

Αλληλεγγύη στους Δ.Σ. , Ρ.Ζ. σε όσες και όσους διώκονται για την πολιτική τους ταυτότητα.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/04 11:00 π.μ.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Συμβούλιο Αναρχικών


1 2 3 4 5 6

ΟΣΟ ΥΨΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΡΑΧΤΕΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΟΙ ΑΛΤΕΣ

Μετά από μια περίοδο παρατεταμένου λοκντάουν λόγω του κόβιντ, με την διασπορά της απειλής του θανάτου και με την επίθεση του κράτους εναντίον μιας αδρανοποιημένης κοινωνίας που δέχεται μέτρα όπως επιβολή απαγόρευσης μετακινήσεων και πορειών, συλλαμβάνονται στις 27 Μαϊου 2020 στην Θεσσαλονίκη, δυο σύντροφοι για απόπειρα έκρηξης, που σύμφωνα με τους μπάτσους είχε στόχο το σπίτι του πρώην βουλευτή και υπουργού της Ν.Δ και προέδρου του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων Δ. Σταμάτη.

Οι συλλήψεις των συντρόφων γίνανε μέσα σε κλίμα τρομολαγνείας και υστερίας από την μεριά της κρατικής ασφάλειας με επιθέσεις και προσαγωγές κι άλλων ατόμων με απώτερο σκοπό να στοιχειοθετήσουν κατηγορία περί "εγκληματικής οργάσωσης", κάτι που δεν καταφέρνουν τελικά.

Οι δύο συλληφθέντες σύντροφοι είχαν την εμπειρία της "φιλοξενίας" που προσφέρει το κράτος και οι υπηρεσίες ασφάλειας του. Ξυλοδαρμοί, άρνηση επικοινωνίας με δικηγόρους, ανακρίσεις χωρίς ανακοίνωση κατηγοριών, κατάσχεση προσωπικών αντικειμένων και περιφορά του ενός συντρόφου (Δ.Σ), με κουκούλα στο κεφάλι στα καστρόπληκτα, όπου εκεί προσάγονται δέκα άτομα με το πρόσχημα πως ο σύντροφος έμενε σε κάποιο από τα σπίτια.

Οι σύντροφοι αρνούνται κάθε υπογραφή στο πλαστό κατηγορητήριο καθώς και τη διαδικασία της σήμανσης και της λήψης φωτογραφιών (διαδικασία που πάμπολλες φορές στο παρελθόν έχει οδηγήσει αναρχικούς/ές σε δίκες - παρωδίες με μοναδικά στοιχεία μείγματα DNA και αποτυπωμάτων).

Το χρονικό διάστημα που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα χαρακτηρίζεται από μια ακραίας μορφής επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε αναρχικούς και αγωνιζόμενους συντρόφους.

Μεταξύ των άλλων η υπόθεση σύντροφοι/συντρόφισσες, που διώκονται για μια ανύπαρκτη "τρομοκρατική οργάνωση" όπως και οι τεσσερις αντιφασίστες που διώκονται για επιθέσεις στα γραφεία των νεοναζί χρυσαυγητών στον Πειραιά, είναι παραδείγματα των κρατικών μεθοδεύσεων με σκοπό την στοχοποίηση και καταστολή του κινήματος εν γένει.

Κατασκευασμένα κατηγορητήρια, ανώνυμα τηλεφωνήματα και παρακολουθήσεις με ηλεκτρονικά μέσα, δολιοφθορές σε αυτοκίνητα είναι κάποια από τα μέσα των διωκτικών αρχών για να τελέσουν τον ρόλο τους.

Για άλλη μια φορά το κράτος και τα πιστά του τσιράκια (μπάτσοι ΜΜΕ) στοχοποιούν τους αναρχικούς για την πολιτική τους ταυτότητα και δράση όπως και για τις συντροφικές τους σχέσεις.

Η αλληλεγγύη, που κατεξοχήν χαρακτηρίζει τις συντροφικές σχέσεις, αποτελεί αντικείμενο ποινικοποίησης που ως απώτερο στόχο έχει την απομόνωση και την καταστολή όσων αγωνίζονται εναντίων τους.

Το σύμπλεγμα του καπιταλιστικού συστήματος μέσα από τις αλλεπάλληλες συγκρούσεις του για την κυριάρχηση του πιο ισχυρού, αναγνωρίζει και στοχοποιεί τους "εσωτερικούς" εχθρούς του για να διατηρήσει το μονοπώλιο της βίας και την εξουσία του.

Σε αυτούς τους διαφορετικούς μεταξύ τους κόσμους, εμείς δεν καταλογίζουμε στους συντρόφους μας αθωότητα ή ενοχή και δεν αποδεχόμαστε το μονοπώλιο της βίας του κράτους, καθώς αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας ως μέρος του κόσμου που αγωνίζεται με ότι μέσα διαθέτει ενάντια στο υπάρχον.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, παραμένοντας στο πλευρό των διωκόμενων συντρόφων μας, αλληλέγγυα και ακλόνητα τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά.

Εμείς θα οπλίζουμε την φαρέτρα μας με επιμονή, προσήλωση και θάρρος οσο κι αν η εξουσία εντείνει τον πόλεμο ενάντια στους ανυπότακτους.

Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο στα χέρια τους

Λευτεριά σε όλα τα διωκόμενα και φυλακισμένα συντρόφια

Να τους δώσουμε πόλεμο

Ως την Αναρχία

Αναρχική ομάδα Khanjali


1 2 3 4 5 6


1 2 3 4 5 6

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Ρ.Ζ ΚΑΙ Δ.Σ

Τα ξημερώματα στις 27/05/2020 στην Καλαμαριά, καταδιώκεται και συλλαμβάνεται απο μπάτσους της κρατικής ασφάλειας και της ΟΠΚΕ ο σύντροφος Δ.Σ, ο οποίος έπειτα απο άγριο ξυλοδαρμό οδηγείται στην ΓΑΔΘ. Εκεί κρατείται για περισσότερες από 12 ώρες χωρίς να μπορεί να επικοινωνίσει με δικηγόρο και χωρίς να του έχει γνωστοποιηθεί το κατηγορητήριο του. Το πρωί ακολουθεί η σύλληψη του συντρόφου Ρ.Ζ, ο οποίος μεταφέρεται και αυτός στην ΓΑΔΘ, χωρίς επίσης να του ανακοινώνεται το κατηγορητήριο. Πραγματοποιείται κατ'οίκον έρευνα στο σπίτι του Ρ.Ζ και κατάσχονται όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις. Αποκορύφωμα όλης αυτής της αστυνομικής επιχείρησης, ήταν η εισβολή των μπάτσων σε κοινότητα καταλήψεων της Άνω πόλης, θεωρούμενη ως τόπος κατοικιας του Δ.Σ, όπου προσάγονται 10 σύντροφοι/ισσες.

Οι σύντροφοι κατηγορούνται για την απόπειρα επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του πρώην Υπουργού της ΝΔ, Δ. Σταμάτη. Στο κατηγορητήριο προστίθονται η απείθεια, η κατοχή εκρηκτικών υλών, η βία κατά υπαλλήλων και η οπλοκατοχή κατά περίπτωση. Λόγω της γελοιότητας του κατηγορητηρίου και των αμφιβολιών της εισαγγελίας, οι σύντροφοι δεν προφυλακίζονται αλλά τους επιβάλλεται ένα σκληρό καθεστώς περιοριστικών όρων με 3 παρόν το μήνα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ συνολικά. Ένα καθεστώς γνώριμο σε εμάς, καθώς το κράτος προσπαθεί να εξοντώσει ψυχολογικά και οικονομικά όποιο αντιστέκεται, όπως και στην υπόθεση "Σύντροφοι - Συντρόφισσες", που με την κατηγορία ένταξης σε ανύπαρκτη τρομοκρατική οργάνωση, τους επιβλήθηκαν σκληροί περιοριστικοί όροι. Πραγματική αιτία δίωξης των συντρόφων αποτελεί η αναρχική τους ταυτότητα, την οποία το κράτος με κάθε μέσω καταστολής πολεμά.
Έπειτα από 4 χρόνια αναβολών και στοχοποίησης των συντρόφων από τα ένστολα καθάρματα, στις 24 Απριλίου του 2024 ξεκινάει η δίκη στα δικαστήρια Θεσσαλονικης, με ενα κατηγορητήριο, το οποίο οι σύντροφοι εξαρχής αρνουνται και μόνο στόχο έχει να τρομοκρατήσει τον Δ.Σ τον Ρ.Ζ. , τον κόσμο του αγώνα, αλλα και να ποινικοποίησει τις συντροφικές σχέσεις. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά πως μπάτσοι, δικαστές και κρατος δεν θα καταφέρουν ποτέ να μας τρομοκρατήσουν, όσοι ποινικοί και σωφρονιστικοί κώδικες και αν ψηφιστούν, όσο και αν προσπαθούν να μας καταστειλουν. Θα στεκόμαστε πάντα απέναντι στο κράτος και τους μηχανισμούς καταπίεσης που αυτό επιβάλλει.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες/α στους συντροφους Δ.Σ και Ρ.Ζ.
Όλοι και όλες στα δικαστηρια Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 24/04 στις 11:00.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών.


1 2 3 4 5 6

Να παύσει κάθε διώξη στους αγωνιστές Δ.Σ & Ρ.Ζ [Συγκέντρωση αλληλεγγύης Τετ. 24/4, 09.00 Δικ. Θεσσ/νίκης]

Η ταξική αλληλεγγύη θα τσακίσει την κρατική καταστολή | Να παύσει κάθε διώξη στους αγωνιστές Δ.Σ. και Ρ.Ζ. | Συγκέντρωση αλληλεγγύης Τετάρτη 24 Απριλίου στις 09.00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Στις 27 Μαΐου 2020 ο αγωνιστής Δ.Σ. συλλαμβάνεται και ξυλοκοπείται από μπάτσους της κρατικής ασφάλειας και της ΟΠΚΕ ενώ βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς. Μεταφέρεται στη ΓΑΔΘ όπου ανακρίνεται με σκοπό να καταθέσει πληροφορίες για την ζωή του και τη δράση του ενώ παράλληλα πραγματοποιείται κατ' οίκον έρευνα σε στεγαστικές καταλήψεις όπου, σύμφωνα με τον φάκελο της Ασφάλειας, διέμενε παλιότερα.

Το επόμενο πρωί, ακολουθεί η σύλληψη του αγωνιστή Ρ.Ζ, κάτω από το σπίτι του. Ο σύντροφος μεταφέρεται επίσης στη ΓΑΔΘ, ενώ έρευνα πραγματοποιείται και στο δικό του σπίτι καθώς και στηνκοινότητα καταλήψεων των Καστρόπληκτων στην Άνω Πόλη από όπου κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι δύο αγωνιστές, ενημερώνονται αργότερα πως τελικά είναι κατηγορούμενοι για απόπειρα έκρηξης στο σπίτι του πρώην υπουργού της ΝΔ, Δ. Σταμάτη στο πλαίσιο συμμορίας (Π.Κ. 187), κατοχή εκρηκτικών υλών, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και οπλοκατοχή κατά περίπτωση. Το σαθρό κατηγορητήριο και οι αμφιβολίες εισαγγελέα & ανακριτή έχουν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωσή τους με σκληρούς, παρόλα αυτά, περιοριστικούς όρους: τρία παρόν το μήνα, απαγόρευση εξόδου απ' τη χώρα και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ. Ωστόσο, η στοχοποίηση των συντρόφων από την αστυνομία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με δολιοφθορές στα οχήματά τους, κάμερα έξω απ' το σπίτι του ενός, διαρκείς φυσικές παρακολουθήσεις, ενώ παράλληλα διασύρονται από καθεστωτικά ΜΜΕ.

Στις 24/4/2024 ξεκινάει η δική των 2 συντρόφων που από την πρώτη στιγμή αρνούνται δημόσια τις κατηγορίες και δηλώνοντας ταυτόχρονα την πολιτική τους ταυτότητα καθώς και οι δύο ανήκουν πολιτικά στο αναρχικό κίνημα και ως τέτοιοι υπάρχουν, σκέφτονται και δρουν ενάντια στον εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό χαρακτήρα του συστήματος εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που, πολιτικά οργανωμένοι, αγωνιστές και αγωνίστριες βρίσκονται στοχευμένα υπό το καθεστώς διώξεων, εξαντλητικών περιοριστικών όρων και αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο της φυλάκισης χωρίς στοιχεία ή εξοντωτικών ποινών.

Αυτού του είδους οι διώξεις άλλωστε δεν αποτελούν παρά κομμάτι του παζλ μίας συνολική κατασταλτικής στρατηγικής της αστικής εξουσίας. Μία κατασταλτική στρατηγική που οξύνεται, όσο η ύφεση βαθαίνει, όσο η πολεμική προετοιμασία εντείνεται, όσο η καπιταλιστική κερδοφορία έχει ανάγκη από σιγή νεκροταφείου και συνθήκες εργασιακής γαλέρας στην κοινωνία.

Αυτού του είδους οι διώξεις αποτελούν απλά ένα ακόμα καρέ που συνθέτει το φιλμ του Νέου Ποινικού Κώδικα που αναμένεται να οδηγήσει χιλιάδες μικροπαραβάτες αλλά και αγωνιστές/ στριες στη φυλακή, των αναβαθμισμένων τροποποιήσεων του αντιτρομοκρατικού νόμου που έφτασε στοσημείο να βάζει στο στόχαστρο ακόμα και την τέχνη. Του νόμου περιστολής και καταστολής του δικαιώματος στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις αλλά και του νόμου κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Των εξοντωτικών και "νομικά" ξεχειλωμένων συλλήψεων εργαζομένων, συνδικαλιστών, φοιτητών, μαθητών, αλλά και πολιτικά οργανωμένων αγωνιστών και αγωνιστριών που αντιστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στις ιδιωτικοποιήσεις, σε απολύσεις συναδέλφων τους, στην παράδοση της φύσης αλλά και της ποιότητας ζωής μας ως βορά μπροστά στην κερδοφορία του κεφαλαίου. Τέλος των νόμων που διέταξαν το φακέλωμα των σωματείων, που έκαναν όλο και πιο δύσκολο το να παρθούν απεργιακές αποφάσεις, που ποινικοποίησαν ανοιχτά το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας.

Αυτές οι κινήσεις, μία προς μία αλλά και συνολικά, δημιουργούν τους όρους ενός νέου -απαραίτητου για το κεφάλαιο- «κοινωνικού συμβολαίου» που αντιστοιχεί στην εποχή. Από το σοσιαλδημοκρατικό «κοινωνικό συμβόλαιο» της μεταπολιτευτικής «ανάπτυξης» και «ευδαιμονίας», περνάμε στο στρατιωτικοποιημένο και νεοφιλελεύθερο της εποχής των κρίσεων και των πολέμων.

Η υπεράσπιση των αγωνιστών και των αγωνιστριών που στοχοποιούνται από την κρατική καταστολή βάσει νόμων, αστυνομικών σεναρίων και σκευωριών και εξοντωτικών ποινών που δοκιμάζονται πιλοτικά πάνω τους για να αναπτυχθούν σε μαζική κλίμακα σε στιγμές που ο λαός θα σηκώσει το κεφάλι, αποτελεί καθήκον και απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση όχι μόνο των οργανωμένων πολιτικών δυνάμεων, αλλά για την ίδια την επιβίωση της εργατικής τάξης.

Να παύσει κάθε διώξη στους αγωνιστές Δ.Σ. και Ρ.Ζ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Τετάρτη 24 Απριλίου στις 09.00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση: diapyros.net, Επικοινωνία: diarexkis-agonexas@riseuexp.net

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση