τι; : συγκέντρωση θεματική : απεργία από :

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στις 10.30 πμ

Απεργιακή συγκέντρωση

Όλοι στην Απεργία 17 Απρίλη - Ή τα κέρδη τους ή η επιβίωσή μας!

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Η' τα κέρδη τους ή η επιβίωσή μας!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4

10.30 πμ - Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Συνάδελφοι-ισσες, η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει με λύσσα απέναντι στους εργαζόμενους και φτωχούς να περνάει το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο χωρίς σταματημό. Το νεοφιλελεύθερο μένος τους δεν έχει τέλος και καθημερινά η δυσωδία και η γύμνια της ηθικής τους δεν έχει προηγούμενο! Βαφτίζουν ως «ανάπτυξη», μια οικονομία ρημαγμένη προς όφελος λίγων αρπακτικών-καπιτα(λη)στών, μια οικονομία «real estate», που τα «κονομάνε» πάνω στον δικό μας ιδρώτα, ενώ τα λουκέτα εργοστασίων (υαλουργία «Γιούλα» - «Sonoco» στην Θες/νίκη, «Delica» στην Πάτρα) και ξενοδοχείων («Νικόπολις»), πετάνε εκατοντάδες οικογένειες στον δρόμο!

Μας έχουν κηρύξει έναν ταξικό πόλεμο που θα ζήλευε και η Χούντα!

Το τελευταίο διάστημα κάνουν έναν απίστευτο «αγώνα δρόμου» να διαλύσουν οτιδήποτε Δημόσιο και Δωρεάν έχει κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες, χειροτερεύοντας ακόμη περισσότερο την ήδη αφόρητη καθημερινότητά μας. Με το ν.Πιερρακάκη, διαλύουν τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, για να μη μπορούν να σπουδάζουν τα παιδιά μας, κάνοντας την εκπαίδευση εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους. Στην Υγεία, επιβάλλει τα απογευματινά χειρουργεία, ανοίγει διάπλατα την πόρτα του ΕΣΥ στους ιδιώτες γιατρούς και μετατρέπει τους γιατρούς του ΕΣΥ σε ιδιώτες. Με απλά λόγια, όποιος έχει χρήματα θα επιβιώνει! Και ως προς την ακρίβεια και τους μισθούς μας… «μην ανησυχείτε» αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός από 780 σε 830 μεικτά! Την ίδια στιγμή που οι «Σκλαβενίτηδες» κάνουν πάρτι με τις τιμές, ο μισθός φτάνει μέχρι τις 20 του μήνα, ενώ γυρνάμε από τη δουλειά εξοντωμένοι από την εντατικοποίηση των εργοδοτών. Και ας μην έχουμε να φάμε… έχουμε από πάνω μας ένα όπλο, ένα γκλομπ, μια καταδίκη σε όσους αντιστεκόμαστε σ'αυτήν την «Μαύρη και Δολοφονική Κυβέρνηση Μητσοτάκη», που στηρίζει και εξοπλίζει (με τις ευλογίες ΗΠΑ-ΕΕ) πρώτη φασιστικά καθεστώτα, όπως του Ζελένσκι στην Ουκρανία και των σφαγέων φασιστών σιωνιστών του Ισραήλ, που απειλεί με αφανισμό έναν ηρωικό λαό αυτόν της Παλαιστίνης.

Η λύση θα έρθει μόνο από τους δικούς μας Ενωτικούς-Ανυποχώρητους Αγώνες!

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους γραφειοκράτες όλων των αποχρώσεων. Είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι στην καλύτερη περίπτωση! Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την εξαφανισμένη αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, που πετάει χαρταετό κηρύσσοντας μια πανεργατική απεργία για να βγει από την υποχρέωση. Ούτε όμως, πολύ περισσότερο από την «δια-ταξική» γραφειοκρατία του ΠΑΜΕ, που παρά τα παχιά λόγια για ενότητα και άλλα «αγωνιστικά» φούμαρα, στην προηγούμενη απεργία στις 28/2, όλως τυχαίως, η ενότητα στο δρόμο εργαζομένων-αγροτών θάφτηκε (βάζοντας μια βδομάδα πριν την απεργία το κατέβασμα των αγροτών στην Αθήνα και έπειτα «σφύριξαν» τη λήξη του αγώνα). Οι «ενωτικοί» του ΠΑΜΕ όμως, ακόμη κι όταν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις βρισκόταν στο απόγειο, σφύριζαν προκλητικά αδιάφορα για κήρυξη πανελλαδικής απεργίας τόσο πριν τις 28/2 όσο και μετά (ψήφιση ν.Πιερρακάκη στις 8/3).

Ο αγώνας των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και στην E-Food

μας δείχνουν το δρόμο!

Η προηγούμενη απεργία στις 28/2, είχε επιτυχία και έδειξε τις αγωνιστικές διαθέσεις εργαζομένων και νεολαίας ενάντια στην κυβέρνηση. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε άμεση συνέχιση με νέα απεργία και το ΠΑΜΕ ακολούθησε πρακτικά την ΓΣΕΕ, η απεργία στις 17/4, πρέπει να είναι ακόμα πιο επιτυχημένη για να γίνει η αρχή ενός Αγώνα Διαρκείας, ενωτικού - ανυποχώρητου στην πράξη, που θα δημιουργήσει ρωγμές στην εγκληματική κυβέρνηση ΝΔ και θα μας δώσει αυτοπεποίθηση και ώθηση για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας! Απέναντί μας έχουμε έναν αντίπαλο αποφασισμένο αλλά όχι παντοδύναμο. Όπως οι φοιτητές με τον μεγάλο αγώνα ενάντια στο ν.Πιερρακάκη, όπως οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται λυσσασμένα ενάντια στην αξιολόγηση και παρά τις διώξεις/πρόστιμα και απειλές της κυβέρνησης. Όπως οι συνάδελφοι στην E-Food, που με την στήριξη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, κερδίζουν στην πράξη και όχι στα λόγια σημαντικές αυξήσεις και δικαιώματα. Όπως οι συνάδελφοι στα Seven2seven Aγ.Δημητρίου, που διεκδικούν και κερδίζουν δεδουλευμένα και επιβάλουν την εφαρμογή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες, μόνο με ένα τέτοιο σχέδιο Αγώνων ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ - ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!

Επιτροπές Αγώνα παντού - Ενότητα - Μαχητικοί Αγώνες!

Γιατί εμείς έχουμε το δίκιο και Εργοδότες-Κυβέρνηση τον φόβο!

Ø Κατάργηση των αντεργατικών εκτρωμάτων Γεωργιάδη και Χατζηδάκη και του freelancing

Ø ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΌ! Να εφαρμοστεί από τους εργοδότες η Κλαδική Σύμβαση στον Επισιτισμό-Τουρισμό ΤΩΡΑ!

Ø ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ/ΠΑΙΔΕΙΑ - Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, κρατικοποίηση κάτω από εργατικό έλεγχο των τομέων κλειδιών της οικονομίας και των επιχειρήσεων που απολύουν. Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο - να πληρώσουν οι πλούσιοι. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση.

Ø Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Κάτω το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη-συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού «άξονα». Να κλείσουν οι βάσεις. Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ.

Ø Κάτω η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ Κυβέρνηση ΝΔ!

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4, 10.30 πμ - Εγνατία με Αγίας Σοφίας

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τηλ. επικοινωνίας: 6982 268 508 antepithesistonepisitismo.blogspot.com

πηγή : https://www.okde.gr/archives/21484