τι; : συγκέντρωση, μικροφωνική θεματική : από :

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 στις 19.00

Mικροφωνική-συγκέντρωση για τους διωκόμενους συντρόφους Δ.Σ. και Ρ.Ζ.

Παρέμβαση στην Εφ. Συν. για τους διωκόμενους συντρόφους Δ.Σ. και Ρ.Ζ.

post image

Σήμερα, Δευτέρα 8/4, ως "Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές", πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην Εφημερίδα των Συντακτών, σε αλληλεγγύη με τους διωκόμενους συντρόφους Δ.Σ. και Ρ.Ζ., που δικάζονται στις 24 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη. Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

KΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Δ.Σ. ΚΑΙ Ρ.Ζ.

Εγκληματική οργάνωση είναι η ΕΛ.ΑΣ, το κράτος και τα αφεντικά.

Στις 27 Μαΐου 2020 τα ξημερώματα, ο σύντροφος Δ.Σ. καταδιώκεται και συλλαμβάνεται από μπάτσους της κρατικής ασφάλειας και της ΟΠΚΕ ενώ βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς. Ο σύντροφος ξυλοκοπείται ενώ βρίσκεται στο οδόστρωμα δεμένος πισθάγκωνα και λίγη ώρα αργότερα μεταφέρεται στην ΓΑΔΘ. Εκεί ο σύντροφος μας γίνεται κοινωνός του "πρωτοκόλλου" ανάκρισης των ένστολων καθαρμάτων, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εκμαιεύσουν πληροφορίες για την ζωή του και τη δράση του ενώ παράλληλα πραγματοποιείται κατ' οίκον έρευνα σε μια κοινότητα καταλήψεων σε σπίτια όπου, σύμφωνα με τον φάκελο της Ασφάλειας, διέμενε για αρκετό καιρό. Το επόμενο πρωί, ακολουθεί και η σύλληψη του δεύτερου συντρόφου, Ρ.Ζ, κάτω από το σπίτι του. Ο σύντροφος μεταφέρεται στη ΓΑΔΘ, ενώ μετά από λίγη ώρα επιστρέφουν σπίτι του για κατ' οίκον έρευνα, παρουσία εισαγγελέα. Κατάσχουν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις. Έπειτα μεταφέρεται και πάλι στη ΓΑΔΘ όπου ακολουθείται και σε αυτόν το ίδιο "πρωτόκολλο" ανάκρισης. Παράλληλα με την σύλληψη του δεύτερου συντρόφου πραγματοποιείται εισβολή στην κοινότητα καταλήψεων των Καστρόπληκτων στην Άνω Πόλη. Τα συντρόφια της κοινότητας επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αλληλέγγυα, ενώ οι μπάτσοι διέλυσαν κυριολεκτικά τα σπίτια τους και προχώρησαν στην κατάσχεση όλων των ηλεκτρονικών τους συσκευών καθώς και στην προσαγωγή 10 συντρόφων/ισσων.

Οι δύο σύντροφοι, βρίσκονται τελικά κατηγορούμενοι για απόπειρα έκρηξης στο σπίτι του πρώην υπουργού της ΝΔ, Δ. Σταμάτη στο πλαίσιο συμμορίας (Π.Κ. 187), κατοχή εκρηκτικών υλών, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και οπλοκατοχή κατά περίπτωση. Το έωλο κατηγορητήριο και οι αμφιβολίες εισαγγελέα & ανακριτή έχουν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωσή τους με σκληρούς παρόλα αυτά περιοριστικούς όρους: τρία παρόν το μήνα, απαγόρευση εξόδου απ' τη χώρα και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ. Ωστόσο, η στοχοποίηση των συντρόφων από την αστυνομία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με δολιοφθορές στα οχήματά τους, κάμερα έξω απ' το σπίτι του ενός, διαρκείς φυσικές παρακολουθήσεις, ενώ παράλληλα διασύρονται από καθεστωτικά ΜΜΕ.

Στις 24/4/2024 ξεκινάει η δική των 2 συντρόφων που από την πρώτη στιγμή αρνούνται δημόσια τις κατηγορίες και δηλώνουν ξεκάθαρα την αναρχική τους ταυτότητα ως μοναδική αιτία της δίωξής τους. Όταν μιλάμε για αναρχική ταυτότητα και στοχοποίηση του κράτους στα υποκείμενα που τη φέρουν, δεν εννοούμε απλώς και μόνο ένα αφηρημένο σύστημα ιδεών και αξιών που μοιράζονται τα άτομα του ευρύτερου α/α-χώρου. Πρόκειται για συντρόφους και συντρόφισσες που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να συγκροτήσουν συλλογικά αναχώματα στην σύγχρονη δυστοπία που κράτος και κεφαλαίο επιβάλλουν, που μιλάνε, γράφουν και δρουν ενάντια στο κρατικό μονοπώλιο της βίας προσπαθώντας να δημιουργήσουν ρωγμές σε ένα σύστημα αξιών που βασίζεται στους αποκλεισμούς, την πειθάρχηση και την επιβολή της εξουσίας.

Σε μια περίοδο που η δικαιοσύνη αγνοείται και χάνεται κάπου μεταξύ των θυμάτων των Τεμπών και εισαγγελικών προτάσεων για αθώωση παιδοβιαστών, σε μια εποχή που οι μπάτσοι επιτίθενται και στήνουν κατηγορητήρια για αγωνιστές, ενώ κάνουν τα στραβά μάτια σε βιαστές και ναρκομαφιόζους, σε μια συγκυρία που το κράτος στοχοποιεί τους πολιτικούς του αντιπάλους και «εξοπλίζεται» με νέους ποινικούς και σωφρονιστικούς κώδικες τους οποίους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, η απάντησή μας οφείλει να είναι ξεκάθαρη και η στήριξή μας αδιαπραγμάτευτη.

Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί μέσα από τον νέο Ποινικό Κώδικα και τις αλλαγές στον κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ακόμη και πριν καν αυτός εφαρμοστεί, στέλνει ένα μήνυμα που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.Η ποινικοποίηση των πολιτικών και συντροφικών μας σχέσεων, μπορεί μόνο να τις ισχυροποιήσει. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους συντρόφους/ισσες μας, αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στην ποινικοποίηση των ζωών μας.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/04 11:00 π.μ.
ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΕΞΑΡΧΕΙΑ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ (ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/4, 21:00
ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 18/4, 19:00

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1629854/