τι; : συγκέντρωση θεματική : απεργία από :

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στις 10.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Απεργιακή συγκέντρωση

Κάλεσμα στην απεργιακή διαδήλωση της 17ης Απριλίου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ 10.30 ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

*θα ακολουθήσει απεργιακό καφενείο και ρεμπέτικο γλέντι στο Επί τα Πρόσω για την κάλυψη δικαστικών εξόδων

Image

Image

Δυσήνιος Ίππος

πηγή : https://twitter.com/DushniosIppos/status/1777…


1 2 3

ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας: 17 Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς-Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Κάτω η κυβερνητική πολιτική

Προσυγκέντρωση 10:00 παράρτημα και πορεία από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Στην Ελλάδα του «Εθνικού σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας - Ελλάδα 2.0», λεφτά υπάρχουν μόνο στα ταμεία των επιχειρήσεων. Κυβέρνηση και σύσσωμο το αστικό μπλοκ μας μιλάνε για την Ελλάδα της «ανάπτυξης», ενώ εμείς βιώνουμε την Ελλάδα του πληθωρισμού και της ακρίβειας στα βασικά αγαθά, στους λογαριασμούς, στα ενοίκια και σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζομένους με την περιβόητη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ!

Η κυβέρνηση «μπάζωσε» το έγκλημα στα Τέμπη, προσβάλλοντας τη μνήμη των νεκρών και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επιβίωσαν. Μαζί με τη συστημική αντιπολίτευση και την ακροδεξιά προωθεί ένα σχέδιο διάλυσης και κατάργησης του δημοσίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης με τον πρόσφατο νόμο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Εμπορευματοποιεί πλήρως την Υγεία και νομοθετεί το νόμιμο- κρατικό φακελάκι και το «όποιος πληρώνει - χειρουργείται». Ταυτόχρονα, ενισχύει την πρωταγωνιστική εμπλοκή της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ, συνεργάζεται με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, έχει εμπλοκή στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα με την αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ και την ανάληψη της ηγεσίας του σχεδίου ΑΣΠΙΔΕΣ.

Οι εργαζόμενοι-ες στην έρευνα και στην διδασκαλία βιώνουμε με τον πιο σκληρό τρόπο τις συνέπειες της παραπάνω κατάστασης.

Οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι σε εξευτελιστικά επίπεδα, ενώ εκατοντάδες συνάδελφοι συνεχίζουν να δουλεύουν ανασφάλιστοι υπό το άθλιο καθεστώς των υποτροφιών. Με τον νέο φορολογικό νόμο αυξάνονται σημαντικά η φορολογία συναδέλφων που εργάζονται με μπλοκάκι. Με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, προωθείται η περαιτέρω γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ενώ χτυπιέται η δυνατότητα ελεύθερης διεξαγωγής έρευνας με την θεσμοθέτηση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Τα αποτελέσματα της εμπορευματοποίησης της έρευνας είναι εδώ και καιρό ορατά, με το κυνήγι χρηματοδοτήσεων, την εισχώρηση των επιχειρήσεων μέσα στα πανεπιστήμια (βιομηχανικά διδακτορικά), αλλά και την συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα για το ΝΑΤΟ όπως αυτά που διεξάγονται στο τμήμα Μηχανολόγων του πανεπιστημίου Πατρών.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 28/2 με κύρια αιχμή την καταδίκη της κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών, καθώς και οι επιμέρους μάχες που δίνονται σε διάφορους κλάδους εργαζομένων, δείχνουν ότι μπορούν να υπάρξουν κατακτήσεις προς όφελος των εργαζομένων. Για να γίνει αυτό είναι αναγκαίο να διευρυνθεί το ρεύμα αγωνιστικής διεκδίκησης μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με διακλαδική δράση σωματείων και πρωτοβουλιών εργαζομένων. Η συγκρότηση αυτού του ρεύματος μπορεί να βασίζεται στα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα στις γειτονιές και τον συντονισμό τους μαζί με κάθε αγωνιστική συλλογική μορφή διεκδίκησης.

Αυτό το κίνημα είναι επιτακτικό να ενοποιείται γύρω από στόχους και αιτήματα διεκδίκησης των αναγκών μας σε εργασία, εκπαίδευση, ελευθερίες, ενάντια στα πόλεμο, για την ειρήνη και φιλία των λαών. Που θα βασίζεται στην δημοκρατία του αγώνα , για την κλιμάκωση της πάλης και θα ανατρέπει τα όρια που βάζουν οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Που θα τροφοδοτεί την ανάπτυξη αγώνων για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή ΣΣΕ στους κλάδους-χώρους εργασίας και δεν θα μένει μόνο σε συμβολικές κινητοποιήσεις και απεργίες για να «βγουν συμπεράσματα στην κάλπη».

Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) που κυριαρχεί στις ομοσπονδίες έχει πάρει θέση ενάντια σε αυτή τη λογική οργάνωσης του εργατικού κινήματος. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι εταίρος των κυβερνήσεων και των εργοδοτικών ενώσεων. Στην ΑΔΕΔΥ έφτασαν στο σημείο να καταψηφίζουν ακόμα και την απεργία στις 17 Απρίλη! Οι γραφειοκράτες είναι σε συνεννόηση για να αποτρέψουν οποιαδήποτε δυνατότητα πραγματικής πανεργατικής απεργίας και αγώνα. Από την άλλη και το σχέδιο αγώνων χαμηλής έντασης και υποταγής των στόχων πάλης στον αρνητικό συσχετισμό (π.χ. η θέση για τον κατώτατο μισθό και για τις κλαδικές ΣΣΕ ) όπως κάνει η ηγεσία του ΠΑΜΕ αναδεικνύουν επιτακτικά την ανάγκη συγκρότησης ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα του εργατικού κινήματος για την διεκδίκηση άμεσων νικών και κατακτήσεων.

Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος θέτουν επιτακτικά την ανάγκη συγκρότησης ενός κινήματος αντεπίθεσης, μέσα από τους αγωνιζομένους εργατικούς κλάδους, τη νεολαία, τους αγώνες των αγροτών. Η απεργία στις 17 Απρίλη αλλά και η Πρωτομαγιά μπορούν να συμβάλουν σε μια τέτοια πορεία.

Διεκδικούμε:

  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην Έρευνα και Διδασκαλία με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν όλες τις μνημονιακές περικοπές, την ακρίβεια και την αύξηση των φόρων. Για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία και μόνο δουλειά. Κατώτατος μισθός 1.200 € καθαρά.
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατάργηση όλου του μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου. 6ωρο - 5νθήμερο - 30ωρο. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον βασικό μισθό.
  • Δημόσια δωρεάν Υγεία, Συγκοινωνίες, Υποδομές. Να περάσουν στο δημόσιο χωρίς αποζημίωση οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Λειτουργία τους για τις λαϊκές ανάγκες, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Όχι στα χρηματιστήρια ενέργειας και τροφίμων. Ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, τρόφιμα, νερό φτηνά και προσιτά για το λαό.
  • Να καταργηθεί ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο. Όχι στην επιχειρηματική εκπαίδευση.
  • Κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. Όχι σε σωματεία κρατική καρικατούρα.
  • Δημόσιο πρόγραμμα εργατικής και λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων σε βάρος λαϊκών στρωμάτων. Καμία εκδίωξη για τα airbnb, διατίμηση και έλεγχος στις αυξήσεις των ενοικίων. Απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους σε Ουκρανία, Παλαιστίνη, Μ. Ανατολή. Κλείσιμο των βάσεων. Έξοδος από το ΝΑΤΟ. Λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
  • Δημόσια ιδιοκτησία των κοινωνικών αγαθών με εργατικό έλεγχο σε όφελος του λαού. Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων.

1 2 3

Πάτρα: Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία, Τετάρτη 17/4, 10:00 στο Παράρτημα

post image

ΚΡΑΤΟΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ & ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Η αμελητέα και πλασματική αύξηση του κατώτατου μισθού που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια επικοινωνιακή προσπάθεια από πλευράς της να διαχειριστεί υπέρ της και να αλλάξει το κλίμα του διαφαινόμενου κοινωνικού αναβρασμού που ενδέχεται να προκληθεί από τις συνθήκες φτωχοποίησης της κοινωνίας, την ασφυχτική αύξηση του κόστους ζωής, την ξεκάθαρη προσπάθεια να συγκαλυφθεί το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, τις αλλεπάλληλες εργοδοτικές δολοφονίες στα εργασιακά κάτεργα, την εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους ενδο-καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους αλλά και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Ωστόσο, παρά τη συγκεκριμένη μεθόδευση του κρατικού μηχανισμού, η απεργιακή κινητοποίηση βρίσκει σε αγωνιστικό αναβρασμό μια σειρά από χώρους δουλειάς. Ο κόσμος της εργασίας διεκδικεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια, αλλά και προστασία της υγείας και της ζωής στους χώρους δουλειάς. Στα νοσοκομεία οι εργαζόμενες παλεύουν ενάντια στην παραπέρα εμπορευματοποίηση, όπως αυτή αποτυπώνεται στο κυβερνητικό μέτρο για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Στην εκπαίδευση βρίσκονται σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, με την απεργία - αποχή από τη διαδικασία της ατομικής «αξιολόγησης» να συνεχίζεται, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει αυτόν τον αγώνα.

Άλλωστε, ένα χρόνο μετά από το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. αποδείχτηκαν κροκοδείλια τα δάκρυα της Εξουσίας και των κολαούζων της, δημοσιογράφων και εισαγγελέων, καθώς πλέον είναι ολοφάνερο πως επιχειρείται η συγκάλυψη και η μεθόδευση της υπόθεσης. Όχι μόνο να μην αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες που αναλογούν στους υπουργούς και αξιωματούχους της κυβέρνησης Μητσοτάκη (οι βουλευτές του οποίου απολαμβάνουν την πολιτική ασυλία) αλλά και για να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη πως δήθεν όλα ήταν καλώς καμωμένα. Ένα χρόνο τώρα, τα θύματα σκοτώνονται ξανά και ξανά, ενώ οι συγγενείς των νεκρών, που διεκδικούν δικαιοσύνη, λοιδορούνται και εμπαίζονται από την ανάλγητη πολιτική, δικαστική και δημοσιογραφική εξουσία κι έτσι αποδεικνύεται πως το κράτος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ανήθικος κι εγκληματικός θεσμός.

Παρ' όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, η τραγωδία στα Τέμπη είναι μια ξεκάθαρη κρατική-καπιταλιστική δολοφονία, που ήρθε μετά από μια πορεία χρόνων αρχικά «απελευθέρωσης» και εν συνεχεία ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πολύνεκρα δυστυχήματα έχουν ξεκάθαρες αιτίες και η τραγωδία στα Τέμπη ο υπαίτος είναι το εγκληματικό και αδηφάγο κεφάλαιο που θέλει να επεκταθεί σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά και το εξίσου εγκληματικό κράτος που ξεπουλά εδώ και χρόνια τα δημόσια αγαθά στο ιδιωτικό κεφάλαιο για τα κέρδη των αφεντικών.

Συνάμα, η ίδια αδηφάγα λογική του κεφαλαίου φαίνεται και στη διάλυση της δημόσιας υγείας, της παιδείας, τη λεηλασία της φύσης αλλά και μέσα από την απαξίωση οποιουδήποτε κοινωνικού αγαθού που μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί και να καταστεί προσοδοφόρο για το κεφάλαιο. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και κολέγια, ευέλικτα και ευπροσάρμοστα στις επιταγές της αναδιάρθρωσης και των νόμων της αγοράς θα είναι τα προνομιακά ιδρύματα για την εξασφάλιση της επαγγελματικής απασχόλησης. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνει, πλέον, πλήρως ταξικά διαχωρισμένη. Οι έχοντες, και ένα μικρό ποσοστό που θα σπουδάζει με υποτροφίες, θα απολαμβάνουν καλύτερες υποδομές, πιο διευρυμένη εκπαίδευση, και φυσικά τις αντίστοιχες διασυνδέσεις στους χώρους εργασίας που θα προσφέρουν τα πιο ακριβά πανεπιστήμια. Αντιθέτως, οι υπόλοιποι θα λασποβατούμε σε υποστελεχωμένα, υποχρηματοδοτούμενα και απαξιωμένα δημόσια πανεπιστήμια, έτοιμες να ριχτούμε ως φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό στην αγορά εργασίας. Την ίδια απαξίωση από την εξουσία και το κράτος υφίστανται και τα δημόσια νοσοκομεία μέσω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσής τους τους από ιατρούς και υγειονομικό προσωπικό αλλά και τη θεσμοθέτηση της πληρωμής υπέρογκων ποσών για τα απογευματινά χειρουργεία σ' αυτά.

Παράλληλα, το ενοίκιο και οι στεγαστικές δαπάνες για ρεύμα, τηλέφωνο, ίντερνετ και νερό έχουν εκτιναχθεί σε τεράστια ύψη, ο μέσος μισθός στην πραγματικότητα δεν επαρκεί για να βγει ο μήνας. Τα πιο φτωχοποιημένα κομμάτια της τάξης μας, αδυνατώντας να αποπληρώσουν τα δάνεια κατοικίας και τα υπέρογκα ενοίκια, συχνά τίθενται στο στόχαστρο των τραπεζών και διαφόρων funds, και αντιμετωπίζουν πλειστηριασμούς και εξώσεις από τα σπίτια τους. Άλλωστ, το διάστημα αυτό λαμβάνουν χώρα χιλιάδες πλειστηριασμοί, μεταξύ αυτών και πρώτης κατοικίας. Η κερδοσκοπία "ανθίζει" ακόμα περισσότερο για τις τράπεζες, τους ξένους επενδυτές και τα εγχώρια μεγαλοαρπακτικά μέσω της πολιτικής των κόκκινων δανείων. Στελέχη της εγχώριας πολιτικής σκηνής, έχουν ρόλο πρωταγωνιστικό σε εταιρείες κόκκινων δανείων, για να θησαυρίζουν από την φτώχεια και την εξαθλίωση της κοινωνικής βάσης.

Συν τοις άλλοις, πριν λίγες μόνο ημέρες συνέβη η γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, όπου η δολοφονημένη γυναίκα δέχτηκε την επίθεση έξω από το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο πήγε να καταγγείλλει τον πρώην σύντροφό της που την περίμενε έξω από το σπίτι της και την απειλούσε και για τον οποίο είχε ήδη καταθέσει μήνυση για βιαιοπραγία και βιασμό. Τα γεγονότα είναι τα πλέον αποκαλυπτικά για τη θεσμική / συστημική φύση της έμφυλης βίας και πατριαρχίας και τη βαθιά διάχυση του σεξισμού, των κακοποιήσεων, των διακρίσεων.

Εξάλλου, δεν πρόλαβαν να περάσουν μερικές ημέρες από την αθώωση της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, την οποία βίαζε και εξέδιδε ο βιαστής Μίχος και η εισαγγελία εφετών Αθήνας εφεσίβαλε την αθωωτική απόφαση που εξεδόθη από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο. Έτσι η μητέρα θα δικαστεί ξανά για το αδίκημα της μαστροπείας. Η εξέλιξη αυτή μαρτυρά με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ότι η δικαστική εξουσία κάνει τα πάντα, προκειμένου να βγάλει λάδι το βιαστή Μίχο. Επιπλέον, επιχειρεί να συγκαλύψει το διαφαινόμενο κύκλωμα μαστρωπείας, το οποίο δείχνει να έχει πλοκάμια μέχρι και τα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας, τρομοκρατώντας ταυτοχρόνως τόσο το θύμα της έμφυλης βίας όσο και όσους τυχόν την υποστήριξαν.

Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο πως στον καπιταλιστικό κόσμο η "ευαισθησία" και ο "ανθρωπισμός" (που τόσο πολύ θέλουν να προάγουν τα ΜΜΕ) εξαντλούνται, όταν οι άνθρωποι μπορούν να αποτελούν σωματικά και πνευματικά εργαλεία παραγωγής κέρδους. Απ΄ την άλλη, όσοι άνθρωποι επιλέγουν να αγωνιστούν ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση από το κεφάλαιο και το κράτος ή απλώς δεν παράγουν, δεν καταναλώνουν και πρακτικά περισσεύουν από την καπιταλιστική αναδιάρθρωση ή είναι μικροπαραβατικοί που τους ξερνάει το σύστημα, όλοι αυτοί βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με το νέο σωφρονιστικό και ποινικό κώδικα, που ουσιαστικά αναβαθμίζει την κρατική καταστολή και προχωρά σε αυστηροποίηση των όρων εγκλεισμού για χιλιάδες ανθρώπους, επιτείνοντας την περιστολή και των πιο βασικών κεκτημένων και δικαιωμάτων εντός των φυλακών αλλά και στοχοποιώντας κάθε αγωνιστική απάντηση εντός και εκτός των τειχών. Όποιος/α δεν αφομοιώνεται κατ' αυτό τον τρόπο, κρίνεται ως μια ζωή που δεν αξίζει να βιωθεί, μια ζωή που οφείλει να κυνηγιέται, να σκοτώνεται, καθώς βαφτίζεται κίνδυνος για τη κοινωνική σταθερότητα που προάγει η εξουσία, για να αναπαράγεται. Ιδιαίτερα, όταν ο δυτικός καπιταλισμός βρίσκεται σε μια κρισιακή συνθήκη για πάνω από μια δεκαετία, με το κράτος και τα αφεντικά να έχουν μια χρυσή ευκαιρία να εντείνουν ακόμα περισσότερο τη λεηλασία της ζωής των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων, τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν με περίσσεια παραστατικότητα το τι μας επιφυλάσσει η εξουσία σε περίπτωση που αντισταθούμε στο βάναυσο κόσμο του κέρδους, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Συμπερασματικά, όλες κι όλοι εμείς οι από τα κάτω της κοινωνίας, οι φτωχοδιάβολοι, εμείς που στενάζουμε στους χώρους της μισθωτής σκλαβιάς ή τιθέμεθα στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής, ούσες κι όντες άνεργες κι άνεργοι, οι φτωχοί, οι μεροκαματιάρηδες, όσοι χρωστάνε στις τράπεζες, όσες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σπίτι λόγω πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, όλοι όσοι ασφυκτιούμε από το δυσβάσταχτο κόστος ζωής πρέπει να οργανωθούμε στη βάση και συλλογικά να διεκδικήσουμε τη ζωή, την υγεία και την αξιοπρέπειά μας. Να αντιληφθούμε όλες κι όλοι πως τα κέρδη των καπιταλιστών και οι πολιτικές του κράτους κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, ζωές ανθρώπων της τάξης μας. Όσο η κοινωνική βάση δεν οργανώνεται και δε δρα με βάση τις ανάγκες της συνεχώς θα μετράμε δολοφονημένους και τσακισμένους εργάτες στις εργασιακές γαλέρες, στα υποβαθμισμένα νοσοκομεία, νεκρούς και τραυματίες στα ΜΜΕ, άστεγους, περιθωριοποιημένους ανθρώπους, εικόνες απαξίωσης της ζωής, της αξιοπρέπειας και κάθε έννοιας κοινωνικού, θυσία στο βωμό του κέρδους του κράτους και του καπιταλισμού.

ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ & ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ-ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ & ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ & ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ

Προλέτ Accion: Ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών & την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς / prolexetaccion@espiv.nexet