τι; : συναυλία θεματική : από :

Σάββατο 11 Μαίου 2024 στις 17.30

Live στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης

Στις 11/5 πραγματοποιούμε μια συναυλία για τη κάληψη δικαστικών εξόδων συντρόφων/ισσών και στήριξης του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοίνωνικου Χώρου Αγίας Παρασκευής .

Line Up :

  • Θαλερός Κ.
  • Propaganda Collective
  • Αστάθεια
  • Φαλκονέρα
  • Antihumans
  • Sonderkommando

Το live θα γίνει στη κατάληψη κτήματος Πραποπούλου στο Χαλάνδρι

Ώρα προσέλευσης : 17:30

Παραβιαστικές , καταπιεστικές , σεξιστικές , ομοφοβικές , τρανσφοβικές συμπεριφορές δε θα γίνουν ανεκτές

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ , ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου Αγίας Παρασκευής :

ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ αυτο-οργάνωσης, αλληλεγγύης, δημιουργίας και αγώνα ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Είμαστε άνθρωποι που ζούμε ή εργαζόμαστε στην Αγία Παρασκευή και στις γύρω περιοχές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών που εδώ και πολλά χρόνια συναντιόμαστε στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Αγίας Παρασκευής, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας και να στεγάσουμε κοινές μας δραστηριότητες. Με τον τρόπο αυτό επιλέγουμε να απαντήσουμε στα συλλογικά προβλήματα που δημιουργούν οι αλλεπάλληλες «κρίσεις», η ακρίβεια και το υψηλό κόστος ζωής, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος στις πόλεις και η λεηλασία της φύσης, η συρρίκνωση των δημόσιων χώρων και η επιβολή της ιδιώτευσης και της απάθειας.

Στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Αγίας Παρασκευής λειτουργούμε με οριζόντιες και ισότιμες διαδικασίες. Επιλέγουμε οι όροι συνεύρεσης μας να έχουν ως χαρακτηριστικό την αποστασιοποίηση από λογικές κέρδους και εμπορικών σχέσεων, να διαφέρουν από το μοντέλο σχέσης αφεντικού-εργαζομένου. Δεν αναγνωρίζουμε ηγέτες και ιεραρχία, δεν αποδεχόμαστε ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις, είμαστε αυτόνομοι από πολιτικά κόμματα και δεν ζητάμε την ψήφο κανενός αλλά την ουσιαστική συμμετοχή όλων των ανθρώπων που εδώ και χρόνια πλαισιώνουν τις δραστηριότητες του στεκιού. Άλλωστε η συνάντησή μας στον χώρο αυτό δεν είναι μια επιλογή κλεισίματος αλλά μια αφετηρία για να αναπτύξουμε δημόσια δράσεις και αγώνες ενάντια σε ό,τι υποβαθμίζει τις ζωές μας, έχοντας ως βασικό γνώμονα την αυτοοργάνωση των αγωνιζόμενων και την αλληλεγγύη. Στεκόμαστε υποστηρικτικά σε κάθε καταπιεσμένο και περιθωριοποιημένο υποκείμενο, ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης, αντιτάσσοντας τους συλλογικούς αγώνες για ζωή κι ελευθερία.

Στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Αγίας Παρασκευής στεγάζονται αυτή τη στιγμή οι συνελεύσεις τριών πολιτικών εγχειρημάτων, της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, της A priori (Αναρχικής συλλογικότητας στα Βορειανατολικά) και της Αντιφασιστικής Αντιεθνικιστής Πρωτοβουλίας στην Ανατολική Αττική. Μια ανοιχτή διαχειριστική συνέλευση συζητά τα ζητήματα που αφορούν τον χώρο. Παράλληλα, κρατάμε τον χώρο ανοικτό στη γειτονιά μας, καθώς οργανώνουμε προβολές ταινιών, εκδηλώσεις πάνω σε πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, μαθήματα μουσικής, καφενεία και συλλογικές κουζίνες.

Γνωρίζουμε καλά ότι η συμμετοχή στη λειτουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου είναι πάνω από όλα μια κοπιώδης διαδικασία συλλογικής αυτο-εκπαίδευσης στις αρχές της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. Η διαρκής απαξίωση της καθημερινότητάς μας και οι συνέπειές της στις διαπροσωπικές μας σχέσεις καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία όχι την ιδιώτευση και την αναζήτηση των ατομικών λύσεων, αλλά την συλλογικοποίηση και την αυτοοργάνωση της κοινωνίας ως ανάχωμα ενάντια στις «αλλεπάλληλες κρίσεις». Έτσι δημιουργείται το έδαφος ώστε να φυτρώσει και να ριζώσει η αλληλεγγύη, η ελευθερία κι η αξιοπρέπεια που επιδιώκουμε να ορίζουν τον τρόπο δράσης μας και ευρύτερα τις ζωές μας. Στο πλαίσιο αυτό ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Αγίας Παρασκευής είναι θετικός στην ισότιμη συμμετοχή και άλλων ανθρώπων και συλλογικών εγχειρημάτων που αποδέχονται τις αρχές αυτές.

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Απριλίου 20h