τι; : συγκέντρωση θεματική : απεργία από :

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στις 12.30

Απεργιακή συγκέντρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 /4 2024

Μετά από πρωτοβουλία των συνταξιουχικών οργανώσεων του νομού μας,

την Τετάρτη 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας μαζική σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων για τις εξελίξεις στη δημόσια Υγεία και την τραγική κατάσταση των δομών δημόσιας Υγείας και στο νομό μας.

Με τις παρεμβάσεις από το σύνολο των συμμετεχόντων αναδείχθηκαν τα σοβαρά ζητήματα υποστελέχωσης των δυο νοσοκομείων και των Κ.Υ του νομού Λακωνίας, οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικές ειδικότητες 1ης γραμμής και η έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού.

Αναδείχθηκε ότι αυτή η υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ, αποτελεί συνειδητή πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης και του Υπουργείου.Μειώνοντας τις κρατικές δαπάνες για την Υγεία, μετακυλίουν το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην τσέπη του λαού, είτε εξωθώντας τον στον ιδιωτικό τομέα, είτε ιδιωτικοποιώντας κομμάτι κομμάτι τις υγειονομικές υπηρεσίες (απογευματινά ιατρεία, χειρουργεία, απεικονιστικές εξετάσεις, στα φάρμακα, νοσοκομεία ΝΠΙΔ) ως λύση στην κατάσταση που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει. Την ίδια στιγμή που έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε για τη Δημόσια Υγεία μέσω ασφαλιστικών εισφορών.

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση καιτις προτάσεις που έγιναν γεννήθηκε η ανάγκη να αναδειχτεί το πρόβλημα με διάφορες μορφές αγωνιστικής διεκδίκησης το επόμενο διάστημα.

Η αρχή θα γίνει με μαζική συμμετοχή των φορέων στην Απεργία 17 Απρίλη, 12:30 στο Πάρκο ΟΤΕ στη Σπάρτη, όπου βασική αιχμή της Απεργίας μαζί με την ακρίβεια,θα είναι η Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με πλήρη στελέχωση των Νοσοκομείων και των ΚΥ.

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!! ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!

Για τα σωματεία Συνταξιούχων

Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου Νομού Λακωνίας

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Σπάρτης

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας ,

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Γυθείου

Ο Πρόεδρος

Χαρίλαος Ξερούλης

Ο Πρόεδρος

Νίκος Γκουβάτσος

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Σαραντόπουλος

Ο Πρόεδρος

Γιάννης

Θωμάκος

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6973766306