τι; : καφενείο θεματική : από :

Τρίτη 16 Απριλίου 2024 στις 20.30

Cocktail bar για δικαστικά έξοδα

Cocktail bar οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα συντρόφισσας, θύματος σεξιστικής συμπεριφοράς. Ακολουθεί η ανακοίνωση και το κάλεσμα σε συγκέντρωση.

Όλοι/-ες στα δικαστήρια Πέμπτη 18/04 στις 9:00.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πριν από 4 χρόνια βρεθήκαμε αυτόπτες μάρτυρες σε ένα ακόμα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης. Η συντρόφισσα [Ε.] μας, ανεβαίνοντας στο λεωφορείο [10] στην στάση της Καμάρας, συνειδητοποίησε ότι κάποιος προσπάθησε να βάλει το χέρι του μέσα από τα ρούχα της. Ενώ η ίδια έβαλε κατευθείαν της φωνές, κανένα άλλο άτομα μέσα στο λεωφορείο δεν αντέδρασε και δεν υπερασπίστηκε την Ε. Ενώ ταυτόχρονα ο οδηγός του λεωφορείου αρνήθηκε να κλείσει τις πόρτες παρά την έκκληση της Ε. [την ίδια στιγμή που πόρτες λεωφορείων κλείνουν για έναν έλεγχο εισιτηρίων..] Η Ε. μέσα σε αυτή τη συνθήκη βρήκε την δύναμη να καλέσει την αστυνομία και να καταθέσει μήνυση στον εν λόγο τύπο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε έρθει αντιμέτωπες με παρόμοιες καταστάσεις μέσα στα λεωφορεία, με άγνωστους ματσό τύπους να επιχειρούν να επιβληθούν στα σώματά μας. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει τέτοια περιστατικά να γίνονται όλο και πιο συχνά από την ενδοοικογενειακή βία που εντάθηκε ακόμα πιο πολύ μέσα στην καραντίνα μέχρι και τις αμέτρητες γυναικοκτονίες, παρενοχλήσεις, από άντρες [παρά]βιαστές.

Η υπόθεση αυτή ωστόσο, 4 χρόνια μετά δεν έχει λήξει και ενώ ο παραβιαστης της Ε. έχει κριθεί ένοχος για βιασμό στο παρελθόν και κουβαλάει στην πλάτη του δεκάδες καταγγελίες για παρενοχλήσεις από άλλες υποθέσεις είναι ακόμα ελεύθερος. Στην περίπτωση της Ε. η απόφαση του τελευταίο δικαστηρίου ήταν καταδικαστική με ποινή φυλάκισης 11 μήνες χωρίς αναστολή αλλά με δυνατότητα να ασκηθεί έφεση. Έτσι, η υπόθεση οδηγείται για άλλη μια φορά στα δικαστήρια…

Για να μην υπάρξει άλλη Ε. που να σκέφτεται πριν μπει μέσα στο λεωφορείο…

Για να μην υπάρξει άλλη Ελένη που να αναρωτιούνται τι φορούσε…

Για να μην υπάρξει άλλη Σούζαν που να μετανιώνει που βγήκε για τρέξιμο…

Για να μην υπάρξει καμία άλλη Κυριακή που δολοφονήθηκε έξω από το Α.Τ...

Για να μην υπάρξει καμία άλλη!

ΧΤΥΠΑΝΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΟΛΕΣ!

…..εμείς σας πιστεύουμε

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Απριλίου 12h