τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 στις 19.00

Συγκέντρωση για την άμεση επαναλειτουργία του Σινε Παράδεισος

🔴 Άμεση επαναλειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου της πόλης μας

🔴 Σινέ Παράδεισος, μόνιμα ανοιχτός και δημόσιος για όλους

👉 Το Σινέ Παράδεισος, ο δημοτικός κινηματογράφος της πόλης, παραμένει κλειστός με ευθύνη της δημοτικής αρχής σε μια εποχή που ο Πολιτισμός είναι αναγκαίος περισσότερο από ποτέ.

Το κλειστό Σινέ Παράδεισος (και η αποσπασματική λειτουργία του κατά μικρά διαστήματα) είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής υποβάθμισης των δημοσίων δομών και της παραχώρησής τους σε ιδιώτες.

Οι δημόσιοι χώροι και ειδικά οι χώροι πολιτισμού δεν μπορεί να λειτουργούν στη λογική της αγοράς και του κέρδους αλλά στην υπηρεσία της κοινωνίας και της πολιτιστικής έκφρασης.

Το Σινέ Παράδεισος πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα και με δημόσιο χαρακτήρα στην υπηρεσία του λαού της περιοχής μας. Τη λειτουργία του μπορεί και πρέπει να αναλάβουν οι δημοτικές υπηρεσίες και ακόμα περισσότερο να ενθαρρυνθεί η επανασύσταση της Κινηματογραφικής Λέσχης η οποία θα μπορούσε να αναλάβει την ανεξάρτητη καλλιτεχνική διεύθυνση και όχι να έχει υποτιμημένο και διακοσμητικό ρόλο όπως έγινε σε προηγούμενα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση το Σινέ Παράδεισος πρέπει να λειτουργεί όλο το χρόνο ως ανοιχτός και δημόσιος χώρος πολιτισμού για όλη την κοινωνία.

Μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων, καλούμε όλους και όλες σε μια πρώτη κίνηση διεκδίκησης όσων μας ανήκουν:

Συγκέντρωση - παρέμβαση έξω από το Σινέ Παράδεισος την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00

📍https://maps.app.goo.gl/rBYchLmt1CbU6Q8eA

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

pasamontana.blogspot.com

πηγή : https://facebook.com/events/s/-συγκεντρωση-γι…
πηγή : email που λάβαμε στις 16 Απριλίου 09h