τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση ενάντια στα κλειδώματα και την αστυνομοκρατία

ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΠΈΜΠΤΗ 18/04, 12:00

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε έντονη καταστολή τόσο από τις πρυτανικές αρχές όσο και από τους μπάτσους οι οποίοι περικυκλώνουν καθημερινά το ΑΠΘ σταματώντας κόσμο για ελέγχους και παρεμποδίζοντας την είσοδό τους στο campus. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά όπου μπάτσοι εισβάλλουν στο άσυλο και προχωράνε σε ελεγχους,προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητ(ρι)ών (βλ εκκένωση σθε με 49 συλλήψεις συντρόφων/ισσών).

Ακόμη πολλές εκδηλώσεις και λαιβ έχουν ακυρωθεί ή ακόμα και απειληθεί από το κράτος και τις πανεπιστημιακες αρχές με το πρόσχημα ότι κάθε πολιτισμική-πολιτική εκδήλωση δεν "επιτρέπεται" να πραγματοποιηθεί εντός του πανεπιστημίου.
Είναι φανερό πως κράτος και οι μηχανισμοί του στοχεύουν να καταστείλουν τον αγωνιζόμενο κόσμο όπως και αυτοοργανωμένες δομές δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκράτησης τόσο εντός όσο και εκτός του πανεπιστημιακού χώρου.

Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε κάθε είδους τρομοκρατία και θα συνεχίζουμε να οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας με πυξίδα την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση υπερασπιζόμενοι/ες το άσυλο και τους χώρους μας.

Γι' αυτο και καλούμε σε παρέμβαση στη πρυτανεια την Πέμπτη 18/04 στις 12:00 έτσι ώστε να κάνουμε φανερή την αντίδραση μας στην καταστολή και στην καταπάτηση του ασύλου.

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΤV, ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ

Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής


συγκέντρωση ενάντια στα κλειδώματα και την αστυνομοκρατία πέμπτη 18/04 | 12:00 | πρυτανεία

ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ

ΜΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

αυτοοργανωμένο σχήμα αρχιτεκτονικής