τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη από :

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 στις 10.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια στον συλληφθέντα της 19/4/22

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια στον συλληφθέντα της 19/4/22 την Πέμπτη 18/4 στις 10:00

Το Πάσχα του 2022 το περάσαμε στις συγκεντρώσεις ενάντια στην αστυνομική παρουσία εντός και πέριξ του πανεπιστημίου, όπου κάθε μέρα μπάτσοι διαφόρων «ειδών» και κλούβες στρατοπέυδευαν στο άδειο ΑΠΘ, με πρόφαση την προστασία των εργασιών που ξεκίνησαν στο στέκι στο βιολογικό, το οποίο είχε ήδη εκκενωθεί από την πρωτοχρονιά. Στις 19/4 του 2022, δεύτερη μέρα συγκεντρώσεων στην πλατεία Χημείου, μπάτσοι που βρισκόντουσαν έξω από την ΣΘΕ αναίτια και χωρίς καμία εξήγηση προσήγαγαν σύντροφο, με την προσαγωγή του αργότερα να μετατρέπεται σε σύλληψη. Οι τακτικές του κράτους που τρομοκρατεί με συλλήψεις τα αγωνιζόμενα άτομα δεν μας εκπλήσσουν, ούτε μας φοβίζουν.

Κανένα βήμα πίσω
Κάτω τα χέρια απ'τους αγωνιστές
Έξω οι μπάτσοι από παντού

Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους και τους Μηχανολόγους


1 2 3 4

Την άνοιξη του 2022 στο ΑΠΘ διεξαγόταν ένας καθημερινός αγώνας για την ανοιχτότητα και το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημιακού campus. Συγκεκριμένα, λίγο καιρό μετά την εκκένωση του στεκιού στο βιολογικό, κάθε λογής αστυνομική μονάδα είχε στρατοπεδεύσει στο κάμπους ώστε να «περιφρουρήσει» το έργο μιας βιβλιοθήκης φάντασμα στη θέση του εκκενωμένου στεκιού. Αυτό που ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα ειναι οτι η αστυνομία είχε βρει μια τέλεια δικαιολογία ώστε να έχει συνεχή παρουσία στο κάμπους, να πίνει εκατοντάδες καφέδες έξω από τη ΣΘΕ και να τραμπουκίζει κόσμο. Μια από εκείνες τις μέρες, και χωρίς καμία αιτιολογία, προσήγαγαν τον Α. έξω από τη ΣΘΕ. Αργότερα, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Εναντιωνόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια στην συνεχή προσπάθεια να μετατραπεί το ΑΠΘ σε έναν αποστειρωμένο χώρο που χωράει μόνο μαθήματα και μπάτσους. Τα πανεπιστήμια είναι χώροι στους οποίους γεννώνται και στεγάζονται κοινωνικοί αγώνες, είναι φορείς συλλογικοποιήσης και δημιουργικής έκφρασης. Κόντρα στη κρατικη καταστολή και την νέκρα που προσπαθεί να επιβάλλει εμείς προτασσουμε την ζωντάνια, τη συλλογικοποίηση, τον αγώνα.

Αλληλεγγύη στον συλληφθέντα της 19/4/22

Φάμπρικα Υφανέτ


1 2 3 4

Την πρώτη εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα του 2022 μπάτσοι στρατοπέδευσαν στο ΑΠΘ με πρόσχημα την προστασία της βιβλιοθήκης στο βιολογικό (2 χρόνια μετά, την ψάχνουμε ακόμη), κι αφού έχει εκκενωθεί το στέκι στο βιολογικό, λαμβάνουν μέρος καθημερινά συγκεντρώσεις υπεράσπισης του ασύλου και συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, από όσες φοιτήτριες ήμασταν στην πόλη κι αλληλέγγυο, συντροφικό κόσμο.

Η στάση των μπάτσων θύμιζε, όπως συχνά θυμίζει, στρατό κατοχής που ήρθε να επιβληθεί και να ξεσπάσει τις βίαιες διαθέσεις του σε διαχρονικούς εχθρούς του, φοιτητές, αγωνίστριες, αναρχικούς, κομμουνίστριες κ.λπ. μέσα στο ίδιο το άσυλο. Εκείνη η εβδομάδα, σηματοδότησε την αρχή μια νέας περιόδου για το ανταγωνιστικό κίνημα και ειδικά το φοιτητικό κίνημα. Σηματοδότησε την αρχή μιας περιόδου όπου η συμβολική σύγκρουση μεταξύ των νοηματοδοτήσεων του ασύλου, η συμβολική σύγκρουση με τους ταξικους φραγμούς, την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την πειθάρχηση των φοιτητών είχε λάβει φυσική μορφή, με την σύγκρουση να συνεχίζεται σε διάφορες εντάσεις και προτάγματα (π.χ. νόμος για ιδιωτικά πενεπιστήμια) μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο.

Σε αυτό, λοιπόν, το πολιτικό πλαίσιο και μέσα σε ένα κλίμα πολέμου είχε προσαχθεί αναίτια, σε μία συγκέντρωση υπεράσπισης ασύλου, σύντροφός μας του οποίου έπειτα του ανακοινώθηκε η σύλληψή του. Τις τακτικές τρομοκρατίας του κράτους και των μπάτσων, με ξύλο, χημικά και συλλήψεις τις ξέρουμε καλά και τις αντιπαλεύουμε συλλογικά στεκόμενοι ο ένας δίπλα στην άλλη και το άλλο.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ
ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ,
ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού ️ 17/4/24


1 2 3 4

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια στον συλληφθέντα της 19/4/22

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια στον συλληφθέντα της 19/4/22 την Πέμπτη 18/4 στις 10:00. Την άνοιξη του 2022 βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή καταπάτηση του Ασύλου, από τους μπάτσους, σε καθημερινή βάση. Ύστερα της εκκένωσης της κατάληψης του Βιολογικού στην αρχή της χρονιάς, στήθηκε το σχέδιο βιβλιοθήκη που ήρθε για να καμουφλάρει την απόφαση κράτους και πρυτανικών αρχών, να σουλατσάρουν οι μπάτσοι στα πανεπιστήμια. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με χημικά, συλλήψεις και ξύλο έξω απο τη ΣΘΕ. Μία σύλληψη εξ' αυτών ήταν αυτή στις 19/4/2024, τη δεύτερη μέρα των συγκεντρώσεων ενάντια στην αστυνομική παρουσία στις σχολές μας, που αναίτια προσήχθει και ύστερα συνελλήφθει ένας σύντροφος. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε ενάντια στη κρατική καταστολή, βροντοφωνάζοντας οτι το άσυλο είναι κοινωνική κατάκτηση.

Κάτω τα χέρια απ' τους αγωνιστές.

Αλληλεγγύη στον συλληφθέντα.

Ελευθεριακό Σχήμα Γεωλογίας