τι; : πορεία θεματική : από :

Σάββατο 11 Μαίου 2024 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ - ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!

Φέτος, συμπληρώνονται 79 χρόνια από την 9η Μάη 1945, όπου η ιμπεριαλιστική-ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων μπροστά στην νικηφόρα επέλαση του Κόκκινου Στρατού.
Η κόκκινη σημαία κυμάτισε στο Ράιχσταγκ επικυρώνοντας πλέον και ουσιαστικά-σημειολογικά την συντριβή του ναζιστικού κτήνους.

Η 9η Μάη όσο και αν προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να την αναθεωρήσει και να την απεμπλέξει από το βαρύ ιστορικό, πολιτικό και ιδεολογικό φορτίο που κουβαλά, γιορτάζοντας την «Ημέρα της Ευρώπης», δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελεί μονοσήμαντα μια ημέρα γενικά και αόριστα της Ευρώπης.

Η 9η Μάη είναι η ημέρα νίκης των λαών που απελευθερώθηκαν από το ναζισμό-φασισμό πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος εκατομμυρίων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των λαών που αντιστέκονται στην ναζιστική θηριωδία με το όπλο στο χέρι, οφείλουμε να δούμε και τον αγώνα του ελληνικού λαού και του ευρύτερου παρτιζάνικου αντιφασιστικού αντάρτικου που αναπτύχθηκε.
Ο ελληνικός λαός οργανώθηκε πλατιά στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, στην Εθνική Αλληλεγγύη, με επικεφαλής τους το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Οι Έλληνες, Βαλκάνιοι και Ευρωπαίοι παρτιζάνοι έπαιξαν κομβικό ρόλο για την τελική νίκη απέναντι στο ναζιστικό κτήνος.
Η αυταπάρνηση, ο ηρωισμός, η πειθαρχία του εργαζόμενου λαού αποτελεί αξιοσημείωτο και κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση για τους λαϊκούς αγωνιστές μέχρι και σήμερα, τρανή απόδειξη της σύνδεσης των αγώνων του Ελληνικού και του Σοβιετικού λαού.
Η εξίσωση ναζισμού- κομμουνισμού, αποτελεί ιδεολόγημα της ιμπεριαλιστικής-αστικής πολιτικής που λαμβάνει συγκεκριμένες απολήξεις τόσο διεθνώς όσο και εγχώρια.

Στην περίοδο που βιώνουμε η επίθεση απέναντι στον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό, την ιστορική τιμή και μνήμη της 9ης Μάης και της νίκης και επέκτασης του Σοσιαλιστικού-Αντιιμπεριαλιστικού-Αντιφασιστικού Στρατοπέδου γιγαντώνεται.

Ο ιμπεριαλιστικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και οι σύμμαχοί του πυροδοτούν την πιθανότητα ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.
Το ναζιστικό Καθεστώς του Κιέβου και το Σιωνιστικό Κράτος Τρομοκράτη του Ισραήλ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της μαύρης αντίδρασης του άξονα θανάτου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ απέναντι στους λαούς ολόκληρου του κόσμου.

Μέσα σε μία τέτοια συγκυρία, θεωρούμε πως αποτελεί αναγκαιότητα η διοργάνωση μιας κεντρικής αντιφασιστικής - αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης τιμής,μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη των λαών με επίκεντρο την γειτονιά της Καλλιθέας και με κατεύθυνση το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο φασιστικών- παρακρατικών γκρουπών τα προηγούμενα χρόνια.

Γιατί στεκόμαστε συνολικά αντίθετοι απέναντι στην μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη Νατοϊκή Βάση, σε σφαγείο των εργασιακών και λαϊκών κεκτημένων για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης, σε όργανο και υποχείριο πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής και στρατιωτικής υποστήριξης του Ναζιστικού Καθεστώτος του Κιέβου και του Σιωνιστικού Κράτους Τρομοκράτη του Ισραήλ.
Γιατί αρνούμαστε να πολεμήσουμε, αρνούμαστε να πεινάσουμε για τους ναζί του Κιέβου και τους Σιωνιστές του Ισραήλ κατ εντολήν του παγκόσμιου χωροφύλακα του πλανήτη, των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών.

Γιατί στεκόμαστε σε αλληλεγγύη με τους λαούς που αγωνίζονται απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, τον ναζισμό και τον σιωνισμό για την ήττα του Νατοϊκού Σφαγείου των λαών η οποία θα αποτελέσει νίκη ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Πάνω σε αυτή την λογική, καλούμε το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, οργανωμένες δυνάμεις του εργατικού- λαϊκού κινήματος, σε διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη το Σάββατο 11 Μάη στη 18:00 από τον Σταθμό της Καλλιθέας προς το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη.

Μαζικά, πλατιά, οργανωμένα να τιμήσουμε την αντιφασιστική νίκη των λαών με ψηλά τις σημαίες της Νίκης, να απαιτήσουμε την ήττα του ιμπεριαλιστικού νατοϊκού σφαγείου και την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να αντισταθούμε απέναντι στους εγχώριους κρατικούς-παρακρατικούς φασίστες και την ντόπια αστική τάξη, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, να κερδίσουμε το ψωμί-την παιδεία-την υγεία-την ελευθερία και την ειρήνη της εποχής μας.

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΣΕ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ/ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΑΖΟΦ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πρωτοβουλία για την 9η Μάη

πηγή : https://www.facebook.com/events/1519568375257…


1 2 3

Ανακοίνωση για 9η Μάη 2024

9 Μαΐου 2024.

79 χρόνια πέρασαν από τότε που το προλεταριάτο της ΕΣΣΔ, μέσω του κόκκινου στρατού κάρφωσε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στην καρδιά του κτήνους, στο Βερολίνο, συντρίβοντας το στρατό των ναζί και βάζοντας για δεύτερη φορά τη σφραγίδα του στην ιστορία της παγκόσμιας ταξικής πάλης,μετά τον Οκτώβριο του 1917, όταν οι Μπολσεβίκοι κατέλαβαν την εξουσία.

Η ιστορία ειρωνικά για μία ακόμη φορά διαμορφώνει τα στρατόπεδα: από τη μία ο ιμπεριαλισμός της Pax Americana με μπροστάρη τους ναζί του Κιέβου και το καθεστώς του Ζελένσκι και από την άλλη η Ρωσία. Όλα έδειχναν προς αυτήν την κατεύθυνση. Το 2014, οι υποκινούμενες από την Αυτοκρατορία πορτοκαλί κινητοποιήσεις στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου έδωσαν τη θέση τους σε ένα μίνι ναζιστικό πραξικόπημα και έτσι στην κυβέρνηση της Ουκρανίας βρέθηκαν οι proxie army του ιμπεριαλισμού.

Ακολούθησαν οι σφαγές και η πυρπόληση των αγωνιστών στο κτίριο των συνδικάτων της Οδησσού και οι δολοφονικές επιθέσεις στο λαό του Ντόνμπας για πολλά χρόνια έως και το Φεβρουάριο του 2023.

Όλα αυτά τα χρόνια η ιστορική επέτειος της 9 Μαΐου χρησιμοποιούνταν από τους κομμουνιστές αλλά και όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους της Ουκρανίας ως μία αφορμή για να δώσουν το παρών στον αγώνα ενάντια στα ναζιστικά τάγματα εφόδου του ουκρανικού στρατού . Γι' αυτό, αυτή η επέτειος δε σταμάτησε στιγμή να αποτελεί μία ζωντανή αναβίωση της σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό, τις σβάστιγκες και τον κανιβαλισμό.

Όμως , όλες οι φρικαλεότητες στο πεδίο της Ουκρανίας δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η βήμα προς βήμα υλοποίηση του σχεδίου περικύκλωσης της Ρωσίας. Αυτό δεν μπορούσε πια να γίνει ανεκτό.

Στις 24 Φλεβάρη 2022 ο ρωσικός στρατός έμπρακτα αμφισβητεί το ΝΑΤΟ μέσω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Αυτή η αμφισβήτηση στο πεδίο της μάχης προκάλεσε το πρώτο σοβαρό ρήγμα. Έδωσε την ευκαιρία σε ολόκληρους λαούς και χώρες που είναι με το πιστόλι στον κρόταφο από τη δυτική ιερά συμμαχία να δοκιμάσουν κι αυτοί την τύχη τους. Από τη στροφή στη Λατινική Αμερική έως και την Αφρική της ζώνης του Σαχέλ, όπου με τη βοήθεια της Ρωσίας, πραγματοποιούνται αντιιμπεριαλιστικά στρατιωτικά πραξικοπήματα διώχνοντας τους Γάλλους νεοαποικιοκράτες. Οι απόκληροι όλου του κόσμου σηκώνουν κεφάλι.

Η απασχόληση της νατοϊκής μηχανής στην Ουκρανία, αλλά και η ήττα -εν μέρει- στο πεδίο της Συρίας, λόγω της εμπλοκής του Ιράν και της Ρωσίας, έδωσε την ευκαιρία στην Παλαιστινιακή Αντίσταση να αντεπιτεθεί στις 7 Οκτωβρίου 2023 . Η νατοϊκή δολοφονική μπότα αμφισβητείται πια σ' ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, αλλά και στην Άπω Ανατολή του Ειρηνικού ωκεανού, όπου έρχεται το επόμενο μέτωπο , με την Κίνα, αυτή τη φορά να αποτελεί το στόχο της Αυτοκρατορίας.

Σε αυτό το διεθνή παγκόσμιου ταξικό συσχετισμό, η 9η Μαΐου δεν είναι μία νεκρή επέτειος. Πρέπει να αποτελέσει έναν κόκκινο συναγερμό , ένα κάλεσμα σύγκρουσης με τα πολεμικά σχέδια της Αυτοκρατορίας, που όλο και πιο ανοιχτά κάνει ξεκάθαρη την προετοιμασία της για γενικευμένο πόλεμο.

Ο Μακρόν καλεί το ΝΑΤΟ να είναι έτοιμο για χερσαία επίθεση εναντίον της Ρωσίας σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο, ενώ διαρρέουν νατοϊκες μυστικές συμφωνίες για «κόκκινες γραμμές» (εμπλοκή της Λευκορωσίας στον πόλεμο, ρωσική «εμπλοκή» στις χώρες της Βαλτικής , της Πολωνίας ή της Ουγγαρίας), που αν παραβιάζονταν, θα έθεταν σε κινητοποίηση 100.000 στρατιώτες σε μία τεράστια έκταση, από τις χώρες της Βαλτικής έως και τη Ρουμανία. Σε αυτά προστίθεται και η δηλωμένη πρόθεση της Γαλλίας, της Αγγλίας και των ΗΠΑ για πιθανή «προληπτική» χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον Ρωσικών δυνάμεων, τόσο εντός του πεδίου στην Ουκρανία όσο και σε ρωσικές πόλεις .

Η ιμπεριαλιστική Δύση του «ορθού λόγου» και της «δημοκρατίας» δε διστάζει να απαγορεύει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, να συλλαμβάνει, να χτυπάει διαδηλωτές και να λογοκρίνει με διάφορες προφάσεις και ιδεολογήματα, όπως αυτά του δήθεν αντισημιτισμού ή της υποστήριξης της «τρομοκρατίας» ,τεροροποιώντας την παλαιστινιακή αντίσταση. Ακριβώς το ίδιο που έχει επιβάλει εδώ και δύο χρόνια με τη ρωσοφοβία, την απαγόρευση των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην Δύση και φυσικά τις κυρώσεις. Με λίγα λόγια, η Αυτοκρατορία όλο και περισσότερο ξεδιπλώνει ένα πλαίσιο « στιγμών» κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, χρησιμοποιώντας τόσο την τεχνογνωσία κοινωνικού ελέγχου όσο και την πολιτική εμπειρία από τις απαγορεύσεις και την καταστολή στην περίοδο του Covid.

Αυτός είναι ένας κοινός πόλεμος του της Αυτοκρατορίας, όπου το κάθε μέλος της ιερής συμμαχίας πρέπει να πληρώσει το βαλάντιό του. Η πολεμική εξόρμηση ενάντια στη Ρωσία ,την Παλαιστίνη, τη Μέση Ανατολή και προσεχώς την Κίνα είναι κρίσιμη για την ίδια την επιβίωση του ιμπεριαλισμού . Η κοινή συμμετοχή, λοιπόν, σε αυτή τη σύγχρονη ιμπεριαλιστική σταυροφορία πρέπει να αποδεικνύεται από όλα τα κράτη μέλη της «ευρύτερης νατοϊκής πατρίδας». Το ίδιο και για το ελληνικό κράτος, το οποίο με την πρώτη ευκαιρία σπεύδει να δηλώσει το παρών ,ως σωστό «κράτος ακρίτας» των νατοϊκών συνόρων στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Αυτός είναι ο λόγος που αταλάντευτα από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα τάχθηκε αναφανδόν στο πλευρό της Ουκρανίας απέναντι «στη ρωσική εισβολή» ,στη συνέχεια του Ισραήλ απέναντι «στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς» και ενάντια στους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η φετινή 9η Μάη είναι ,λοιπόν ,μία ημέρα ζωντανής αντιπαράθεσης δύο πλευρών σε όλο τον πλανήτη. Το δίκιο από τη μία και το άδικο από την άλλη. Ας φροντίσουν αυτοί που βρίσκονται στη σωστή πλευρά του οδοφράγματος, να ξαναδώσουν στις κόκκινες σημαίες και το σφυροδρέπανο το περιεχόμενο που τους αντιστοιχεί.

Ζήτω η 9η Μάη

Για την ήττα της Pax Americana

Από την Παλαιστίνη ως την Ουκρανία ,θάνατος σε ΝΑΤΟ και Αυτοκρατορία

Όλοι στην αντι-ιμπεριαλιστική συγκέντρωση,

Σάββατο 11/5, 18:00

ΗΣΑΠ Καλλιθέας

ΚΕΔ - AVANTGARDE

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Μαΐου 16h


1 2 3

Αντιφασιστική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τα 79 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών

από Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Όλοι και Όλες στην αντιφασιστική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τα 79 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΗ - 18:00 ΗΣΑΠ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ - ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Για τους κομμουνιστές και τους λαϊκούς αγωνιστές που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, μόνο και μόνο η σύνδεση του τεράστιου ένοπλου λαϊκού απελευθερωτικού αγώνα του 1941 - 1944 για ανεξαρτησία και λαοκρατία με την τιτάνια πάλη των λαών της ΕΣΣΔ θα ήταν ένας και κομβικός - επαρκής λόγος - για την κατοχύρωση μίας σταθερής κεντρικής πολιτικής διαδήλωσης τιμής, μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη.

Η επικαιρότητα, ωστόσο, μετατρέπει αυτή την αναγκαιότητα σε ζήτημα υπαρξιακό για το κομμουνιστικό κίνημα της Ελλάδας.

Την δοσμένη στιγμή ο μοναδικός επιτιθέμενος ιμπεριαλιστικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ οξύνει την επίθεση απέναντι στα κομμουνιστικά σύμβολα, την κομμουνιστική ιστορία και συνεπακόλουθα τις κομμουνιστικές ιδέες στο πλαίσιο ενός πιθανού επερχόμενου Γ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός με ηγέτιδα δύναμη τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ενορχηστρώνει εκτός των άλλων και μια διεθνή αντικομμουνιστική εκστρατεία.

Τα ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία-Γαλλία) και τα εξαρτημένα κράτη τους, όπως η Ελλάδα, σφιχταγκαλιάζονται με αυτή την εκστρατεία.

Υπάρχει διαρκής και συνεχιζόμενη καταστροφή της σοβιετικής κληρονομιάς την ίδια στιγμή που τα κομμουνιστικά σύμβολα, ειδικά στις χώρες της Βαλτικής, βγαίνουν στην παρανομία.

Όλα αυτά αποτελούν μια πολεμική διακήρυξη μιας Ευρώπης που ζέχνει φασισμό και αντικομμουνισμό, μιας διαρκούς απειλής που απλώνεται πάνω από την εργατική τάξη και τους λαούς της Ευρώπης.

Η κλιμάκωση αυτής της σταθερής κατάστασης, έρχεται τόσο με τον υπερεξοπλισμό του Φασιστικού Καθεστώτος του Κιέβου και την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και ηθική υποστήριξή του όσο και με την ολόπλευρη υποστήριξη στο Κράτος Τρομοκράτη του Ισραήλ και στην γενοκτονία που διεξάγει απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό!

Το αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης είναι η αναβίωση του πρώτου Ναζι-Φασιστικού κράτους μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, του Ναζι-φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου, αυτή την φορά όχι ως επιλογής μιας εγχώριας χρηματιστικής ολιγαρχίας αλλά με εξωγενή βίαιη παρέμβαση της ευρωατλαντικής χρηματιστικής ολιγαρχίας.

Όλα τα βρωμερά ναζιστικά κτήνη που πολέμησαν λυσσαλέα την Σοβιετική Εξουσία και βρήκαν απέναντι τους τον Ουκρανικό λαό και τους υπόλοιπους λαούς της Σοβιετικής Ένωσης, αποτελούν οργανικό τμήμα της εθνικής-κρατικής ιδεολογίας.

Τα Ναζιστικά Τάγματα ενταγμένα στον αστικό κρατικό μηχανισμό, αποτελούν το πραγματικό πολιτικό προσωπικό της ευρωατλαντικής αποικιοκρατίας.

Η εξαρτημένη άρχουσα τάξη της Ελλάδας και το Κράτος της, συντασσόνται και πολεμούν μέσα από την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στο πλευρό των ναζί, νομιμοποιούν τα ναζιστικά τάγματα και την άνοδο του εγχώριου παρακρατικού φασισμού.

Απέναντι σε αυτή την αναβίωση του ναζισμού με χαρακτήρα Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το κομμάτι αυτό της εργατικής τάξης του λαού της Ουκρανίας που βρίσκεται κρατικά οργανωμένο στις Λαϊκές Δημοκρατίες Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ χέρι- χέρι με τις κομμουνιστικές μονάδες του Ρώσικου λαού που δεν κρύβουν την ιδεολογική-πολιτική τους προσέλευση αναβιώνουν το ένδοξο Σοβιετικό αντιφασιστικό παρελθόν τους,στέκονται πιστοί και μας μαθαίνουν πως δένεται το ατσάλι διαλύοντας ναζιστικά τάγματα, απελευθερώνοντας τις περιοχές τους και συνεχίζοντας τον δίκαιο αντιφασιστικό-αντι ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγει εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια.

Η διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα της 9ης Μάη από την δική μας σκοπιά δεν μπορεί να μην διαλέγει στρατόπεδο και να στέκεται μαζί τους, όπως και με τις κομμουνιστικές- αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις του Παλαιστινιακού λαού που αντιστέκονται σύσσωμες απέναντι στο Σιωνιστικό Κράτος Τρομοκράτη του Ισραήλ, εφαρμόζοντας την μοναδική νικηφόρα γραμμή που γέννησε η ιστορία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, την γραμμή του Μετώπου.

Και στέκεται ιδιαίτερα με τους κομμουνιστές και τις κομμουνιστικές δυνάμεις του Ντονιέτσκ,του Λουγκάνσκ και της Ουκρανίας, όπως και της Ρωσίας, που ευελπιστούμε να αναδιοργανωθούν, να δυναμώσουν και να ξαναγεννηθούν θέλοντας να φτάσουν αυτή την αντιφασιστική - αντι ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση στο σημείο αυτό που με επαναστατικό τρόπο η εξουσία θα καταληφθεί από την εργατική τάξη και η Σοβιετική Εξουσία θα αναβιώσει.

Η ληστρική άρχουσα τάξη της Ρωσίας που κατάπιε σαν εχθρός της κομμουνιστικής ιστορίας τις κατακτήσεις σε όλο το εύρος της παραγωγής, του πολιτισμού και της οικονομίας του Λένιν-Στάλιν, αντικειμενικά δεν μπορεί σε ιδεολογικό-πολίτικο επίπεδο - εντός και έκτος Ρωσίας - να εμπνεύσει τους λαούς, σε έναν επερχόμενο Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο που σκοπό θα έχει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους πόρους της Ασιατικής Ηπείρου.

Η διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα, πέρα από την προλεταριακή διεθνιστική αλληλεγγύη με τους λαούς του Ντονμπάς και της Ρωσίας, την περιφρούρηση της αντιφασιστικής νίκης συνολικά από κάθε αναθεωρητική απόπειρα, κυρίαρχα πρέπει να λάβει θέση μάχης και αγώνα σαν πρόπλασμα ενός μαχητικού αντιφασιστικού-αντι ιμπεριαλιστικού κινήματος και μετώπου με κατεύθυνση την ήττα του ΝΑΤΟ, την άμεση ρήξη με τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, την παύση κάθε συνεργασίας με το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου και το Σιωνιστικό Κράτος Τρομοκράτη του Ισραήλ, γιατί το ψωμί και η ειρήνη του εργαζόμενου λαού του τόπου μας περνάνε μέσα από την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την Ανεξαρτησία και την ήττα του ΕυρωΝατοϊκού Σφαγείου.

Στο ολοκληρωτικό Γ' Π.Π. που είναι προ των πυλών, έπαθλο για την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία της Ελλάδας θα αποτελέσει η κατάληψη της πολιτικής εξουσίας με ηγέτιδα δύναμη την εργατική τάξη και τα σύμμαχα στρώματα της, για την ανεξαρτησία και τον Σοσιαλισμό.

Καλούμε σε στήριξη της πρωτοβουλίας για την 9η Μάη κομμουνιστές-κομμουνίστριες, αντιφασίστες-αντιφασίστριες, κάθε προοδευτικό άνθρωπο του μόχθου και της δουλειάς για να τιμήσουμε έμπρακτα τα 79 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών, να δηλώσουμε ξεκάθαρα πως θα στήσουμε ανάχωμα απέναντι στην αντικομμουνιστική υστερία και θα διαμορφώσουμε τους όρους της αντιπαράθεσης και ρήξης απέναντι σε ΝΑΤΟ-ΕΕ- εξαρτημένη άρχουσα τάξη- κυβέρνηση που σέρνουν τον λαό μας σε αυτή την πολεμική σύρραξη.

Καλούμε τις δυνάμεις με αναφορά στο κομμουνιστικό κίνημα, να λάβουν αποφάσεις πλατιάς συμμετοχής στην αντιφασιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα, να δουν την μεγαλύτερη της μεγάλης εικόνας, και πως σε αυτή την περίοδο, με τον τρόπο που οργανώνονται τα στρατόπεδα και με την χώρα να βρίσκεται δεμένη στο άρμα του μοναδικού εμπρηστή του Γ' Π.Π. η περιφρούρηση της αντιφασιστικής νίκης με έμπρακτους-κινηματικούς όρους και με χαρακτήρα κεντρικής πολιτικής διαδήλωσης αποτελεί καθήκον υπαρξιακό για το κομμουνιστικό - αντιφασιστικό -αντι ιμπεριαλιστικό κίνημα.

Σάββατο 11 Μάη στις 18:00 ΗΣΑΠ Καλλιθέας: Στηρίζουμε το μπλοκ της Πρωτοβουλίας για την 9η Μάη, καλούμε σε πλατιά συμμετοχή στην διαδήλωση.

Στηρίζουμε το κάλεσμα για τριήμερο εορτασμό του Μετώπου Λαϊκού Αγώνα «Κώστας Βιδάλης» στη Λάρισα και την μικροφωνική συγκέντρωση της Α33 Ομάδα για την προώθηση του Ταξικού Αγώνα.

Παντού σε ολόκληρη την Ελλάδα κομμουνιστές/στριες αντιφασίστες και αντιιμπεριαλιστές να αυτο-οργανωθούν και να τιμήσουν κινηματικά την 9η Μάη!

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ- ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ / ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ - ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών