τι; : εκδήλωση θεματική : από :

Τετάρτη 15 Μαίου 2024 στις 20.30

Εκδήλωση: "Το κουίρ κίνημα στη Θεσσαλονίκη", REclaim Pride-8ο αυτοοργ.

Ανοιχτή εκδήλωση του REclaim Pride στο πλαίσιο του 8ου αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride:

ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ
το queer κίνημα στη Θεσσαλονίκη

🔸 Ο δρόμος για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων, όπως αυτό της ισότητας στον γάμο, είναι μακρύς και συχνά ξεχασμένος. Οι πρωτοβουλίες των Λοατκι+ δικαιωμάτων αρχίζουν ακόμα από τη δεκαετία του '90 με zinakia και ομάδες να ανατρέπουν τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης και να δίνουν τις πρώτες πολύχρωμες νότες, τις οποίες πλέον εμείς μπορέσαμε να κάνουμε μουσική. Πιάνοντας το νήμα από εκείνες τις πρώτες οργανώσεις, βρίσκουμε την ΟΠΟΘ, μια μάχιμη λοατκια οργάνωση της πόλης και το περιοδικό της "ο Πόθος". Βλέπουμε υλικό από εκείνες τις εποχές και οδηγούμαστε στο 2012, όπου συναντάμε τη HOMOphonia, τη συνέλευση για το pride της Θεσσαλονίκης.
🔹 Η εξέλιξη του κινήματος βασίζεται στους ανθρώπους, που σε πολύ πιο σκοτεινούς και δύσκολους καιρούς, ενώθηκαν και μίλησαν περήφανα -και αντίθετα στις αστικές προκαταλήψεις- για το ποιά είναι και πως θέλουν να ζουν.

👉 Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση "Περηφάνια και Αστική Προκατάληψη: Το queer κίνημα στη Θεσσαλονίκη", για μια ιστορική αναδρομή, συνοδευόμενη από αρχειακό (οπτικό) υλικό από τις πρώτες οργανώσεις του κινήματος και τα πρώτα pride στην πόλη.

👉Τετάρτη 15/05, 20.30μμ Στέκι Μεταναστ(ρι)ών, Βαλαωρίτου 20, 6ος όροφος

Συνδιοργανώνουν: Αναμέτρηση, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

*Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με αμαξίδιο και υπάρχει προσβάσιμη τουαλέτα.

**Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα της Pride Week (14-18 Μάη) του REclaim Pride στο πλαίσιο του 8ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride:

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Απριλίου 17h